Acasă Politică Circ la Camera Deputatilor. AUR a parasit sala, sedinta a fost inchisa,...

Circ la Camera Deputatilor. AUR a parasit sala, sedinta a fost inchisa, dar reluata la scurt timp

144
0
circ-la-camera-deputatilor.-aur-a-parasit-sala,-sedinta-a-fost-inchisa,-dar-reluata-la-scurt-timp
Timp de lectura: < 1 minut

Sedinta de constituire a Camerei Deputatilor a fost inchisa, luni seara, de cel care a condus-o, decanul de varsta, Lucian Feodorov (AUR), inainte de a fi ales presedintele Camerei Deputatilor. Mai multi deputati invoca Regulamentul de functionare si fac apel la preluarea presedintiei sedinte de catre urmatorul decan de varsta.

UPDATE Liderii grupurilor parlamentare au decis, cu patru voturi “pentru” si 1 “impotriva”, ca sedinta sa continue, presedintia fiind preluata de catre urmatorul decan de varsta dispus, respectiv Iusein Ibram, reprezentant al Uniunii Democrate Turce din Romania.

In prezent, dezbaterile de poarta daca sa fie ales doar presedintele Camerei Deputatilor sau toate structurile necesare.

Stirea initiala:

Deputatii AUR au invocat oboseala, luni seara, 21 decembrie, la finalizarea depunerii juramantului de catre deputati si au vrut sa inchida sedinta.

Decanul de varsta, Lucian Feodorov (AUR) a declarat inchisa sedinta, inainte chiar de a declarat ca a fost legal constituita Camera deputatilor.

Ulterior, i s-a atras atentia ca depunerea juramantului fara a fi indeplinit si formalitatea de a fi declarat legal constituita Camera Deputatilor nu are valoare.

Lucian Feodorov a revenit si a afirmat ca au depus juramantul 322 dintre cei 329 de deputati validati, astfel fiind legal constituita Camera Deputatilor.

Sedinta a fost ulterior inchisa, iar in prezent se face apel la urmatorii decani de varsta pentru a prelua presedintia sedintei pentru a fi ales presedintele Camerei Deputatilor.

Ludovic Orban va candida la aceasta functie de partea PNL, urmand a fi sustinut de partidele din Coalitia de guvernare, iar Eugen Simonis a anuntat ca va candida si el.

Sedinta de constituire a Camerei Deputatilor a inceput la ora 12.00.

CITESTE SI:

Decanul de varsta al deputatilor a vrut sa inchida lucrarile pentru ca este obosit. Lucian Feodorov este deputat AUR si are 78 de ani

UDMR si USR PLUS si-au stabilit viitorii ministri din Guvern. La PNL inca se mai negociaza


Articolul precedentPatru variante de traseu pentru autostrada Brasov-Bacau, prezentate de proiectant. Realizarea documentatiei este in grafic
Articolul următorSURSE: Noul Guvern ar putea fi ÎNVESTIT pe 23 decembrie. Cum se împarte puterea în viitorul Executiv