Acasă FEATURED Clujul, pe locul 3 în rândul județelor cu cele mai multe cazuri...

Clujul, pe locul 3 în rândul județelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă din România

157
0
Rujeola Cluj
Rujeola Cluj
Timp de lectura: < 1 minut

În România, au fost confirmate 2.735 de cazuri de rujeolă și s-au înregistrat trei decese în legătură cu această boală. Cluj se numără printre județele cu cel mai mare număr de îmbolnăviri.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în perioada 1 ianuarie – 24 decembrie 2023, s-au confirmat 2.735 de cazuri de rujeolă în România, iar trei persoane au decedat ca urmare a acestei boli.

Conform INSP, cei decedați sunt: doi copii din județul Brașov, în vârstă de șapte luni, care nu erau eligibili pentru vaccinarea cu ROR, și un adult de 35 de ani din București, care nu fusese vaccinat împotriva rujeolei și care avea comorbidități (mielom multiplu). Primul deces înregistrat ca urmare a rujeolei în cadrul epidemiei actuale a fost al unui copil, în data de 5 decembrie.

În perioada anterioară, până la data de 17 decembrie (1 ianuarie – 17 decembrie 2023), fuseseră notificate 2.455 de cazuri confirmate de rujeolă în 34 de județe și în municipiul București. La ultima raportare, numărul cazurilor a crescut, ajungând la un total de 2.735 de cazuri confirmate cu rujeolă în 34 de județe și în București, pentru perioada 1 ianuarie – 24 decembrie 2023.

Conform datelor INSP, cele mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate în județele Mureș – 748, Brașov – 657, Cluj – 197, Giurgiu – 173, Ilfov – 123, și în municipiul București – 352.

Articolul precedentŞeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcţie, după tragedia din Tohani
Articolul următorCTP anunță program prelungit al mijloacelor de transport în comun în noaptea dintre ani