Acasă Local Clujul, tot mai verde. Peste 1.000 de arbori plantați în 2020

Clujul, tot mai verde. Peste 1.000 de arbori plantați în 2020

1102
0
Timp de lectura: < 1 minut

Acțiunile de plantări continuă. Peste 1000 arbori plantați în 2020 doar pe aliniamente stradale și în cartiere de serviciul Spații verzi.

Plantări de arbori în cartierul „Între Lacuri”

Au început plantările a 59 de arbori în cartierul „Între Lacuri”. Copacii sunt de talie mare, 19 arțari și 40 salcâmi, care vara următoare vor fi sursă de umbră și aer curat pentru locuitori. Acțiunea a început astăzi și va dura pana la finalul lunii, în funcție de condițiile de vreme.

100.000 de arbori în 10 ani

Primăria Cluj-Napoca își propune ca în 10 ani să fie plantați 100.000 de arbori în Cluj-Napoca.

„Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem. Până la 100.000 arbori plantați (Obiectiv 2030) poate pare o distanță imposibilă. Dar este posibilă. Unul dintre motive este că acțiunile de plantare au fost și rămân o constantă la Cluj. Până în acest moment, Primăria Cluj-Napoca prin serviciul Spații verzi a plantat peste 1000 arbori în anul 2020 doar pe aliniamente și în cartiere, fără a include aici proiectele cu fonduri europene din municipiu unde s-au făcut plantări în ultimele sezoane, precum str. Regele Ferdinand, str. Molnar Piuariu sau alte proiecte importante precum Pădurea Clujenilor, noul cimitir, noile parcuri de cartier din Mănăștur, str. Bună Ziua etc. Cu tot cu acestea, avem mii de arbori noi în orașul nostru. Un motiv de optimism. Avem obiectivul de a continua să atragem fonduri europene pentru tot ceea ce înseamnă componenta de mediu, atât de importantă în contextul schimbărilor climatice și a creșterii calității vieții”, a transmis Emil Boc.

Articolul precedentCele mai bune proiecte pentru tinerii din județul Cluj vor fi premiate la Gala Tineretului Clujean
Articolul următorGigi Becali l-a dat în judecată pe finul Florentin Pandele pentru o datorie de 200.000 de euro