Acasă Economie Dacă nu vei avea măști și mănuși, nu vei putea urca în...

Dacă nu vei avea măști și mănuși, nu vei putea urca în tren, chiar și dacă ai bilet

636
0
Timp de lectura: < 1 minut

Deși în acest moment, propunerile aflate în discuție prevăd un număr limitat de cazuri în care se va putea pleca din localitate, după 15 mai, Ministerul Transporturilor se pregătește pentru reluarea călătoriilor cu trenul. Lucian Bode spune că purtarea măștilor și a mănușilor ar putea fi condiții obligatorii pentru pasageri. 

“Noi vrem să menținem regulile de ocupare a locurilor în vagoane pe principiul un loc liber un loc ocupat. De asemenea, introducerea obligativității purtării măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători.

Rămâne suspendată posibilitatea de achiziționare de legitimații de călători fără loc rezervat.

Se menține regula ca șeful de tren sau conductorul doar să vizualizeze biletul de călătorie, fără să îl atingă. Încercăm să vedem dacă reușim să facem acest lucru, să marcăm cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri.

Este interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant”, a spus Bode.

Ministrul a spus că se ia în calcul să se asigure echipament de protecție pentru tot personalul.

“În acest moment luăm în calcul să asigurăm aceste echipament pentru tot personalul nostru. Și nu este un efort mic, credeți-mă.

Noi am spus foarte clar: nu aveți echipament de protecție nu urcați în tren. Nu exclud ca această măsură să fie obligatorie în condițiile în care nu porți echipament de protecție să nu poți să urci în tren chiar dacă ai bilet.

Dar toate acestea lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparență de câteva zile. Mâine poimâine le dezbatem în continuare și toți cei care vor călători începând cu 15 mai vor ști exact la ce să se aștepte pe fiecare mod de transport în parte”, a mai spus Bode.

Articolul precedentFlorin Cîțu, discurs HALUCINANT: ‘România e, poate, singura ţară din Uniune care va avea creştere economică în primul trimestru’
Articolul următorRazie la mafie lemnelor din Cluj. Amenzi de peste 70.000 de lei în doar câteva zile