Acasă National David Popovici, tentat să părăsească România: „Trebuie să mă decid dacă rămân...

David Popovici, tentat să părăsească România: „Trebuie să mă decid dacă rămân în România, Europa sau mă duc în SUA”

122
0
David Popovici vrea sa paraseasca Romani
David Popovici vrea sa paraseasca Romani
Timp de lectura: 2 minute

David Popovici (16 ani) a primit din partea Ministerului Educaţiei o plachetă marcată cu cuvintele “determinare”, “ambiţie”, “voinţă”, “iniţiativă”, “dăruire” şi un premiu “simbolic” de 10.000 de lei.

El a declarat că nu a decis încă la ce universitate va studia, dar a mărturisit că este pasionat de psihologie:

David Popovici, tentat să părăsească România: „Trebuie să mă decid dacă rămân în România, Europa sau mă duc în SUA” 18

“Într-adevăr au venit foarte multe (oferte din afară – n.r.). Sunt într-un fel de punct de cotitură al vieţii mele în care trebuie să mă decid dacă rămân în România, Europa sau mă duc în SUA ca să continui studiile.

Am lăsat toate aceste gândiri până după vacanţă, pentru că am vrut să las tot stresul şi gândurile până după ce mă voi relaxa, pentru că am nevoie de o pauză, dar sunt convins că, având atâţia oameni geniali în jurul meu, voi reuşi să mă descurc foarte bine indiferent de ce variantă aleg fie şi în România, Europa, pentru că va fi foarte bine indiferent.

Mi-ar plăcea foarte mult să poată fi îmbinat mai mult sportul cu şcoala, să fie ca un stil de viaţă şi să avem cât mai multe baze sportive în cât de multe şcoli, poate, de ce nu, în toate.

Dacă s-ar putea aş clona Liceul Coşbuc la care sunt, aş adăuga câteva baze sportive, cum aş vrea să fie în toată ţara, şi atunci ar fi minunat, perfect”, a declarat Popovic, citat de Digi24.

David Popovici a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma, desfăşurate în urmă cu câteva săptămâni, iar în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber, în care a obţinut un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.

Flavia D.: E o veste trista ca vrea sa plece din tara, dar avem noroc macar ca la Jocurile Olimpice tot in numele Romaniei va concura probabil! 😁

Florina V.: “Jocurile Olimpice nu sunt, spre exemplu, în calendarul competiţiilor recunoscute pentru moment de Ministerul Educaţiei.” 🤮
La ce sa stea? Să se roage să ii fie motivate absențele fiindcă s-a dus să reprezinte Romania pe undeva? Să se uite la el de sus cei care “au pâinea și cuțitul” la catedră? Să îi facă “mândrii” pe vajnicii proptitori de canapele care n-au alergat 10 m in viața lor, dar se pricep și critică sportivii? Să aștepte finanțare de la un minister sau de la un ministru care desconsideră sportivi?
Du-te, copile, fără să te uiți în urmă.

Nicolae I.: Du-te copile și urmează-ți visul și viitorul. Aici ai șanse minime, și ai sa ajungi batjocura unor politruci și îmbuibați!

Articolul precedentO plajă sălbatică din România amintește turiștilor de Tailanda. Nu este departe de Cluj
Articolul următorEmil Boc despre taximetriști: Suntem extrem de receptivi la ceea ce cer și ce putem noi face pentru ei