Acasă FEATURED Defecțiune la reactorul 1 de la Cernavodă – Activitatea va fi oprită

Defecțiune la reactorul 1 de la Cernavodă – Activitatea va fi oprită

177
0
defectiune-la-reactorul-1-de-la-cernavoda-–-activitatea-va-fi-oprita
Timp de lectura: < 1 minut

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021), pentru realizarea unor lucrări de reparaţie, ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al acesteia, a anunţat marţi seara Nuclearelectrica, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie, ora 0:00.

“Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură şi presiune ridicate”, se menţionează în comunicat.

Nuclearelectrica dă asigurări că defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei.

Articolul precedentVicepremierul Kelemen Hunor, despre desființarea Secției Speciale: ”Va fi o dezbatere în Parlament şi prin lege se poate desfiinţa”
Articolul următorScandal la Autoritatea de Supraveghere Financiară: conducerea, reclamată la DNA
%d bloggers like this: