Acasă Eveniment Elev din Oradea, premiat cu bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

Elev din Oradea, premiat cu bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

133
0
Gojdistul Vlad Iova premiu olimpiada
Gojdistul Vlad Iova premiu olimpiada
Timp de lectura: 2 minute

Gojdistul Vlad Iova a obținut medalia de bronz la a 55-a ediție a Olimpiadei Internaționale D.I. Mendeleev. La această olimpiadă colegii săi din lotul lărgit al României la Chimie au obținut aur absolut – Raul Mircea Bodrogean, aur – Tudor Lile, Ștefan Dimitriu și Alexandru Cătălin Dianu, și bronz – Teodor Pădureanu.

„Am avut încredere că spritul olimpic, fair-play-ul, inteligența și dragostea pentru știință pot duce la astfel de performanțe. Povestea olimpiadelor continuă”, au notat reprezentanții Colegiului Național „Emanuil Gojdu” pe pagina de facebook, citat de Radio Cluj.

Ediția a 55-a a Olimpiadei Internaționale de Chimie a avut loc online. Peste 145 de elevi din 30 de țări au concurat pentru o medalie la această competiție.

A fost o experiență grea, dar frumoasă. Subiectele au fost foarte grele. Ambele au fost teoretice. Proba practică nu s-a mai ținut. Practic, am avut două tururi. Primul, joia trecută, unde am avut de rezolvat opt probleme care cuprindeau subiecte din toată chimia, pe care a trebuit să le rezolvăm în cinci. La al doilea tur, desfășurat vineri am avut la dispoziție tot cinci ore de lucru, dar subiectele au fost împărțite pe cinci secțiuni: chimie organică, chimie anorganică, biochimie, chimie-fizică și chimie-analitică. Practic, la fiecare secțiune am avut câte trei probleme și noi trebuia să alegem câte una de la fiecare secțiune.
Mă bucur că am învățat atât de mult și am acumulat atâtea cunoștințe. Acest fapt mi-a adus rezultate. Medalia de bronz obținută mă îndeamnă să lucrez și mai mult și să-mi urmez pasiunea. Îmi doresc să descopăr alte lucruri noi în chimie. Mulțumesc, din nou, pe această cale, doamnei profesoare Anița Luncan și domnului director Florin Nicoară pentru susținere și încurajare, a declarat Vlad Iova.

Pentru elevul de la Gojdu va urma o nouă perioadă de pregătire, pentru că se va face selecția lotului restrâns al României, unde vor exista probe de baraj. În urma acestora vor fi selectați cei patru elevi care vor participa la Olimpiada Mondială, organizată de Japonia.

Articolul precedentTragedie în Israel. Cel puţin 44 de persoane au murit în timpul unui eveniment religios
Articolul următorFlorești: Prima mașină confiscată pentru depozitare ilegală de deșeuri