Acasă Economie Elon Musk, fondatorul Tesla, a devenit cel mai bogat om de pe...

Elon Musk, fondatorul Tesla, a devenit cel mai bogat om de pe planetă

283
0
Timp de lectura: < 1 minut


Elon Musk, cunoscutul antreprenor și fondator al companiilor Tesla Inc. și SpaceX, este acum cea mai bogată persoană de pe planetă.

După o creștere spectaculoasă de 4,8% a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice, Elon Musk l-a întrecut pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, în topul Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați oameni din lume.

Valoarea netă a inginerului născut în Africa de Sud a fost de 188,5 miliarde de dolari la ora 10:15 în New York, cu 1,5 miliarde de dolari mai mult decât Bezos, care a ocupat primul loc din octombrie 2017.

În calitate de CEO al Space Exploration Technologies Corp., sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietarul Blue Origin LLC, în cursa spațiului privat.

În ultimul an, valoarea sa netă a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, probabil cea mai mare creștere a unei averi personale din istorie, Elon Musk devenind cel mai bogat om de pe glob.

Sursa creșterii averii sale a fost dată de o creștere fără precedent a prețului acțiunilor Tesla, care a crescut anul trecut cu 743% ca urmare a profiturilor constante, includerea în indicele S&P 500 și entuziasmul de la Wall Street și de la investitori.

Articolul precedentAsistaţii social se plâng că trebuie să muncească: „Acum suntem sclavi, trebuie să prestăm muncă”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 133. Efectul Cumpănașu pe TikTok: suntem pe un teren minat