Acasă Administrație Emil Boc, ales noul președinte al Asociației Municipiilor din România

Emil Boc, ales noul președinte al Asociației Municipiilor din România

330
2
Timp de lectura: 2 minute

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru următorii patru ani.

Emil Boc a fost ales joi președinte al AMR, în cadrul adunării generale a asociației. De asemenea, tot pentru următorii patru ani, a fost ales noul Comitet Director care reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR.

În cadrul întrunirii, Comitetul Director AMR a adoptat o rezoluție prin care cere partidelor parlamentare finalizarea urgentă a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern și ca reprezentanții organizației să fie invitați la discuții pe structura bugetului de stat, arată Ziua de Cluj.

“1.  Solicităm urgent partidelor parlamentare  să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării  unui candidat la funcția prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putinta, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

2. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii  valorii veniturilor bugetelor locale peste  nivelul anului 2020 .

3. Având în vedere nevoia de a ajunge rapid la  un acord  între autoritățile locale și cele centrale privind următorul buget precum şi nevoia de predictibilitate şi continuitatea în finanțare, în beneficiul comunităților locale, solicităm Guvernului României invitarea  reprezentanților AMR, UNCJR, AOR și ACoR la discuții pe structura bugetului de stat  și instituirea unui cadru consultativ, din care să facă parte și experți ai structurilor asociative ale administrației publice locale.

4. In contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 in termenul legal, solicitam Guvernului României analizarea oportunității adoptarii unei ordonanțe de urgență  prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021″, se arată în rezoluția AMR.

Articolul precedentMesajul lui Iohannis de Ziua Minoritatilor Nationale: E esential ca toate fortele politice sa inteleaga necesitatea eliminarii discursului urii, a agendei sovine si extremiste
Articolul următorPrefectura Ilfov: Comuna Berceni ramane in carantina pentru urmatoarele sapte zile