Acasă Eveniment Femeia din Dej care și-a lăsat copilul să putrezească rămâne după gratii....

Femeia din Dej care și-a lăsat copilul să putrezească rămâne după gratii. Rechizitoriul anchetatorilor a fost confirmat

563
1
Timp de lectura: 2 minute

La sfârșitul lunii iulie exploda o poveste ce avea să șocheze o țară întreagă: un copil de 9 ani a fost lăsat să putrezească și să fie mâncat de viermi chiar de mama acestuia, care era prea îndrăgostită să se ocupe de el. Tânărul a ajuns în comă la spital și nu a mai putut fi salvat. Mama acestuia, dejeanca Fuleki Erzsebet a fost reținută și arestată preventiv, măsură valabilă și în prezent, arată Ziar de Cluj.

În scurt timp procurorii au încheiat ancheta penală și au dispus trimiterea în judecată a acesteia pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și riscă 15 ani de închisoare. 

Tribunalul Cluj a confirmat azi, 17 decembrie, rechizitoriul emis de anchetatori: 

„În baza art. 346 alin. 1 din Codul de procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 506/P/2020 din data de 12.11.2020, emis de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, prin care inculpata F.E., aflată sub măsura arestului preventiv în Penitenciarul Gherla, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art. 189 alin. 1 lit. h) C.pen. şi art. 199 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. e) C.pen. şi rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen., totul cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza de mai sus. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt. 

 Cazul băiatului de 9 ani de la Dej i-a îngrozit până și pe medici și pe polițiști, iar neglijența femeii care i-a dat viață și ar fi trebuit să îl protejeze este una greu de imaginat. Cu trei adulți în apartament, Valentin E. a fost pur și simplu ignorat și lăsat să se stingă tot mai mult de la o zi la altă, cu răni adânci, infectate, mâncate de muște și de viermi pe aproape întregul corp. În timp ce băiatul se zbatea să supraviețuiască într-un spital din Cluj, mamă lui a fost arestată preventiv și a fost cercetată inițial pentru pentru tentativă de omor.
  
Copilul în vârstă de 9 ani locuia într-un apartament de pe stradă Crângului din Dej împreună cu mamă și bunica lui. De ceva vreme însă, lor li s-a alăturat și noul iubit al mamei, iar de atunci, spune bunica băiatului, lucrurile au mers tot mai rău. Ignorat de mamă care era mult prea ocupată cu nouă relație, Valentin a început să aibă tulburări tot mai grave de comportament, arată cei de la Dejeanul

La recomandarea unui medic psihiatru,  băiatul urmă un tratament, însă nu întotdeauna rezultatul era cel dorit. Astfel, acesta a început să nu își mai suporte mamă și uneori era violent și cu bunica, după cum spune chiar ea, care din punct de vedere moral, este la fel de vinovată că și fiică ei pentru starea în care a ajuns băiatul. 

După ce micuțul a decedat, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în omor calificat și rele tratamente aplicate minorului. 

Articolul precedentHoț dat în urmărire generală, prins la Huedin. Avea de executat 2 ani de închisoare
Articolul următorPolițist din Olt, prins în flagrant când primea mită. Ce voia să facă pentru bani omul legii