Acasă Eveniment Fostul rector al USAMV Cluj, Doru Pamfil, este noul președinte al filialei...

Fostul rector al USAMV Cluj, Doru Pamfil, este noul președinte al filialei clujene a Academiei Române Cluj

1483
2
Timp de lectura: < 1 minut

Doru Pamfil, fostul rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, va conduce timp de patru ani filiala clujeană a Academiei Române.

În data de 14 noiembrie a avut loc ședința de alegere a conducerii Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române pentru mandatul 2020-2023.

Aceasta s-a desfășurat la sediul instituției din strada Republicii nr. 9, reunind membrii filialei, academicieni, membri corespondenți și de onoare ai Academiei Române, și a fost condusă de academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române.

Ca urmare a votului exprimat, au fost aleşi academicianul Emil Burzo pentru funcția de preşedinte de onoare al Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române şi academicianul Doru Pamfil (foto) pentru funcţia de preşedinte al filialei.

Inginerul agronom Doru Pamfil a fost rector al USAMV până în 2016 și este și membru de onoare al Academiei de Știinte Agricole și Silvice. Acesta are 343 de publicații, dintre care 13 cărți, fiind autor a patru brevete și director a 30 proiecte de cercetare. 

Emil Burzo este specialist în fizica corpului solid și a fost decan al Facultății de Fizică a Universității Babeș-Bolyai în perioada 1992-2000.

Articolul precedentSalvamont Cluj participă la Transylvania Mountain Festival 2019 cu trei manifestări de excepție
Articolul următorȚi se rupe sufletul! Un băiețel, paznic la oi, a izbucnit în plans cand a primit dulciuri