Acasă Administrație În Bihor se construiesc șapte complexe cu bazine de înot. La Cluj,...

În Bihor se construiesc șapte complexe cu bazine de înot. La Cluj, aquapark-ul bate pasul pe loc

216
0

Județul Bihor pare să avanseze tot mai tare și să ia fața județului Cluj. Oradea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar Cluj-Napoca pare să rămână în urmă.

În județul Bihor se construiesc șapte complexe cu bazine de înot didactice, în Nucet, Beiuș, Ștei, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai și Săcueni, cel din urmă fiind în cel mai avansat stadiu al lucrărilor!

În timp ce în Bihor se investește din greu, municipiul Cluj-Napoca bate pasul pe loc când vine vorba despre Aquapark-ul promis de ani de zile.

Mai multe locații au fos analizate anul trecut de municipalitate pentru a găsi locul perfect unde să fie construit aquapark-ul din Cluj-Napoca. Însă, niciuna nu a fost potrivită. Așadar, se pare că nici în acest an nu vor demara lucrările pentru acest punct turistic important care ar putea atrage oameni din toate colțurile lumii.

Primăria nu a găsit încă o locație potrivită

Primarul Emil Boc a anunțat că primăria nu a găsit încă o locație potrivită pentru construirea unui aquapark, căutările continuând și anul acesta.

 Edilul a dezvăluit că două locații noi vor fi analizate, dintre care una este „surpriză”, însă o decizie va fi luată doar după ce toate aspectele vor fi luate în considerare și părerile tuturor vor fi ascultate.

„În privința aquapark-ului, vom avea o soluție. Nu a mers niciuna dintre soluțiile pe care le-am avut până acum. Nu a mers nici la Sun, pentru că nu a permis terenul, că e magistrală. Nu a mers nici în Gheorgheni, pentru că discuția din dezbaterea publică ne-a revelat că nu e cel mai potrivit loc. Mai sunt două alternative pe care le studiem. Am studiat și în Borhanci, pe locația pe care se realizează hub-ul educațional, dar nu se poate. Mai avem o locație în analiză și încă una surpriză. Asta este situația de la Cluj. Eu puteam să mă încăpățânez, să spun că avem acolo 10 hectare, în Parcul Est, că nu mă interesează și facem acolo. Putea fi și asta o atitudine, dar nu e caracteristică Clujului. Lucrările acestea nu se fac pentru un an de zile, e o lucrare pentru zeci de ani. Nu ne putem permite să nu analizăm fiecare aspect și să nu ascultăm pe toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio.

Pentru construirea unui aquapark ar fi nevoie de un teren de circa 100.000 metri pătrați, iar investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, urmând a fi făcută printr-un parteneriat public-privat.

CITEȘTE ȘI:

Se extind sistemele de alimentare cu apă în comunele Ploscoș, Tureni și Aiton