Acasă FEATURED În România, doar o locuinţă din cinci are asigurare obligatorie împotriva dezastrelor...

În România, doar o locuinţă din cinci are asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale

149
0
in-romania,-doar-o-locuinta-din-cinci-are-asigurare-obligatorie-impotriva-dezastrelor-naturale
Timp de lectura: < 1 minut

Asigurare locuinteEMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:


Link:

Proprietarii de locuințe sunt obligați, prin lege, încă din 2008, să încheie, anual, o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale: cutremure, alunecări de teren și inundații. Legea prevede amenzi de până la 500 de lei pentru persoanele care nu se conformează. Cu toate acestea, doar 20% dintre locuințe au asigurare.

Consultanții în asigurări spun că vina aparține primarilor care nu aplică legea. Nu trimit cetățenilor scrisori de înștiințare și nu dau amenzi.

Autoritățile pregătesc reguli noi pentru a crește numărul locuințelor asigurate. De exemplu, proprietățile fără asigurare nu vor mai putea fi înstrăinate.

Dacă vreți să fiți despăgubiți în caz de incendiu, explozie sau inundație produsă accidental, de exemplu prin spargerea unei țevi, atunci aveți nevoie de o poliță de asigurare facultativă. Cea mai ieftină costă aproximativ 25 de euro pe an, pentru valoarea minimă obligatorie de 20.000 de euro. Nu puteți încheia o poliță facultativă dacă nu aveți și o poliță de asigurare obligatorie a locuinței.

Asigurarea obligatorie costă între 10 și 20 de euro pe an, în funcție de materialele din care e construită locuința.

Articolul precedentCirculația trenurilor pe ruta 200 Deva – Arad a fost întreruptă după ce o șină a fost deformată de ger
Articolul următorUn bărbat a murit după ce s-ar fi împușcat, din greșeală, cu arma de vânătoare. El se afla în propria locuință