Acasă FEATURED Insomnia, cea mai longevivă cafenea din Cluj, oferă meniuri personalizate pentru artiști

Insomnia, cea mai longevivă cafenea din Cluj, oferă meniuri personalizate pentru artiști

198
0
insomnia
Timp de lectura: 3 minute

Insomnia Cafe, cea mai longevivă cafenea din Cluj-Napoca se reinventează pentru a ține pasul cu vremurile în care trăim și devine Insomnia Cafe & Bistro.

De asemenea, se schimbă și motto-ul localului, transformându-se în „The Oldest Pub in Town, now with a twist”.

Desigur, cea mai mare schimbare a avut loc în ceea ce privește interiorul localului, acesta fiind „revitalizat” de artiști vizuali pentru a-i păstra aerul boem, dar în același timp pentru a-i da o notă de eleganță, chiar la aniversarea de 25 de ani a Insomniei. S-a renovat, s-au schimbat culori, s-a creat un spațiu după conceptul lui Tünde Márkos (fiind și ea artist plastic, la rândul ei) în care artiștii invitați și selectați au contribuit cu propriul lor talent și viziune, iar rezultatul final a fost una dintre cele mai reușită variante al Insomniei. Cei care au realizat picturile de pe pereți sunt : în interior Cătălina Milea, Oana Cervinski, Cristina Kiki, Vlad Paraschiv, Krisztina Borbala Balogh, casa scării Bianca Pouetch, Mihai Nutu, iar pe terasă au pictat Raw Cocu și Kero Zen, iar tot ce e realizat din lemn laudă mâna sculptorului Bandi David Daniel. Fiecare pictură transmite un mesaj, iar în fiecare încăpere trăiești o stare, un sentiment, iar cel mai important este într-un local cum te simți și cum este comunitatea de acolo.

CITEȘTE ȘI:

Insomnia Cafe, schimbare uimitoare la împlinirea a 25 de ani de activitate

Pentru cei pofticioși, s-a deschis bucătăria Insomnia, unde se poate comanda mâncare extrem de gustoasă, de la supe, la pizza și chiar și mâncare indiană.

„A fost să fie să angajez un bucătar din Nordul Indiei, și am zis că de ce să nu profit? Am adăugat mâncarea indiană în meniu. Insomnia a fost mereu un loc de întâlnire al diferitelor culturi și va rămâne în continuare. Aceste schimbări nu anulează esența localului. Va rămâne în continuare locul preferat de întâlnire al artiștilor, însă acum este cu un twist. Ne propunem să organizăm și evenimente, cât mai diversificate, pentru ca orice clujean, indiferent de preferințele sale, să se poată simți acasă la noi”, a declarat Tünde Márkos, proprietara localului.

Odată cu deschiderea bucătăriei, Tünde Márkos s-a gândit la cei pentru care acest local a luat, de fapt naștere, și anume, artiștii. Astfel, au fost concepute meniuri personalizate pentru actori, scriitori, muzicieni și artiști plastici.

„Am stat de vorbă cu mai mulți artiști, din fiecare categorie. Am întrebat scriitori, muzicieni, artiști plastici, actori, între ce ore iau prânzul și ce le place să mănânce și să bea de obicei. Și astfel am conceput meniurile personalizate pentru fiecare artist”, a mai spus Tünde.

În onoarea acestor schimbări, în data de 15 octombrie 2021, de la ora 18:00 va avea loc o petrecere (fiind respectate toate măsurile necesare).

„În aceste vremuri în care ne este dat să trăim, avem nevoie de contexte în care să ne reîntâlnim. Această distanțare socială a devenit, parcă, distanțare sufletească. Avem ocazia să ne reîntâlnim, să bem un vin bun, să ne bucurăm de muzică, de atmosfera din Insomnia și unii de alții”, a adăugat Tünde Márkos.

În cadrul petrecerii, atmosfera va fi asigurată de Mendel Collective și va avea loc o degustare de vin oferit de Crama Noastră.

Pentru siguranța tuturor, cei care doresc să participe la eveniment vor trebui să prezinte certificatul verde, dovada că au trecut prin boală sau un test negativ. Din cauza restricțiilor,  locurile sunt limitate. Orarul, de asemenea, așa că vă rugăm să încercați să ajungeți la timp.

Ce e Insomnia?

Insomnia e o boală. Nu incurabilă, mai degrabă recurentă. 
A, şi mai e ceva: The Oldest Pub in Town, now with a twist. Nu că ar fi literalmente cea mai veche, dar celelalte ori au cam trecut în nefiinţă, ori s-au transformat în altceva, ceea ce e cam acelaşi lucru.
Insomnia stă în picioare de 25 de ani. A pornit ca o galerie foto, apoi a ajuns să fie şi crâşmă, și uite acuma ajunge să fie și Bistro A început pe Iuliu Maniu, a ajuns pe Universităţii, deci a întinerit între timp.
Ce mai e Insomnia? Una dintre academiile de arte şi ştiinţe din Clujul paralel (vezi, lumi paralele).
Unul dintre forumurile mai tuturor Ismurilor, de la anarhism la instituţionalism.
Unul dintre lăcaşurile locuibile poetic, în parafrază ultra libertină, după unul zis Heidegger.
Şi… multe altele. Bune, rele. Sau nimic altceva. Căci, după cum bine ştim, toată lumea are dreptate.

Articolul precedentBoc: “Felicit clujenii pentru rata înaltă de vaccinare și încurajez pe oricine să facă acest pas!”
Articolul următorCasa bătrânească renovată de nepoți, lăudată de arhitectul șef al Clujului: „Cât mai mulți așa nepoți!”