Acasă Administrație Investiție pentru optimizarea rețelei de apă potabilă din satele Popești și Corusu

Investiție pentru optimizarea rețelei de apă potabilă din satele Popești și Corusu

639
0
Timp de lectura: < 1 minut

Corusu: Compania de Apă „Someș”, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a inițiat procedurile de avizare a documentației tehnice aferente unei noi investiții în rețeaua de apă, pentru o zonă aflată în apropierea municipiului reședință de județ.

Necesitatea acesteia a rezultat ca urmare a faptului că satele Popești și Corusu din comuna Baciu au cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare imobiliară accelerată, context în care numeroase imobile nou construite aflate pe partea stângă a drumului județean 105T, la cote superioare față de acesta, au întâmpinat probleme de intermitențe în alimentarea cu apă, în special în orele de vârf de consum.

Astfel, investiția ce urmează a fi demarată urmărește optimizarea sistemului de alimentare cu apă în partea de nord-est a comunei Baciu. Aceasta vizează amplasarea unui grup de pompare în localitatea Popești precum și realizarea unei conducte de transport a apei pe o lungime de 1.630 metri, care va fi amplasată pe marginea DJ 105T.

Fondurile necesare realizării acestei investiții vor fi asigurate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării proiectelor edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Perioada de implementare a acestei investiții ce va contribui la creșterea confortului și la asigurarea de condiții igienico-sanitare optime este de aproximativ nouă luni de zile, lucrările urmând să debuteze după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.  

Articolul precedentUBB inaugurează laboratorul IoTLab (Internet of Things Lab)
Articolul următorGeantă cu bani, descoperită și predată la Turda. Este așteptat proprietarul