Acasă Politică Liderii PNL, USR/PLUS si UDMR vor semna luni, la ora 19.00, acordul...

Liderii PNL, USR/PLUS si UDMR vor semna luni, la ora 19.00, acordul de lucru in coalitie

270
0
liderii-pnl,-usr/plus-si-udmr-vor-semna-luni,-la-ora-19.00,-acordul-de-lucru-in-coalitie
Timp de lectura: < 1 minut

Presedintii partidelor din cadrul coalitiei vor semna un acord, luni, la Parlament, au anuntat reprezentantii PNL si USR PLUS.“Acordul de coalitie va fi semnat de catre liderii celor trei formatiuni politice luni, in jurul orei 19,00, la Parlament”, precizeaza sursele citate.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, pe 18 decembrie, ca PNL, USR PLUS si UDMR au convenit asupra structurii Guvernului si a functiilor de conducere din Parlament, afirmand ca toate cele trei formatiuni politice au decis sa-l sustina in functia de premier pe Florin Citu.

In ceea ce priveste conducerile celor doua camere ale Parlamentului, Orban a mentionat ca presedintia Senatului va apartine unui candidat din partea USR PLUS, iar cea a Camerei Deputatilor unui candidat din partea PNL.

De asemenea, liberalii ar urma sa detina in viitorul guvern noua portofolii – Aparare, Externe, Finante, Interne, Educatie, Energie, Agricultura, Cultura, Munca, USR PLUS va avea sase – Justitie, Transporturi, Sanatate, Fonduri europene, Cercetare, inovare si digitalizare, Economie, antreprenoriat si turism, iar UDMR trei – Dezvoltare, Mediu, Tineret si sport.

Citeste si: Inspectia Judiciara, esec pe linie in instanta in dosarele in care a vrut sa-i “linisteasca” pe magistratii incomozi. Povestile celor mai rasunatoare cauze


Articolul precedentCulisele statului paralel: Revoluție sau lovitură de stat? Am luptat pentru LIBERTATE sau am fost omorâți pentru a fi LIBERI?
Articolul următorPeste 50 de migranti, descoperiti intr-o cladire abandonata din centrul Timisoarei