Acasă Ultima Oră Marcel Ciolacu, după consultările de la Cotroceni: “Iohannis a recunoscut că PSD...

Marcel Ciolacu, după consultările de la Cotroceni: “Iohannis a recunoscut că PSD a câștiga alegerile. Propunerea lui Rafila premier, onorabilă”

281
0
marcel-ciolacu,-dupa-consultarile-de-la-cotroceni:-“iohannis-a-recunoscut-ca-psd-a-castiga-alegerile.-propunerea-lui-rafila-premier,-onorabila”
Timp de lectura: 2 minute

“Singurul program coerent si bun de pus in aplicare a doua zi cand vom avea guvern (este cel al PSD -n.r.). A recunoscut si ne-a felictaitat ca am castigat alegerile (presedintele Iohannis -n.r.). A spus ca propunerea domnului Alexandru Rafila e una onorabila (Iohannis -n.r.)”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, in discutiile de astazi, de la Cotroceni, social-democratii au mentionat ca “negocierile ridicole, pe langa Constitutie, de la Vila Lac 1 nu au ce cauta intr-o democratie reala”.

“Singurele negocieri in spirtul Constitutiei sunt cele de la Cotroceni”, aratat liderul PSD.

“Am insistata ca Romania terece printr-o perioada complicate atat din prisma crizei sanitare, cat si a celei economice. Din aceste motive nu ne permitem o majoritate fragila. Un guvern de uniune nationala e cea ma buna solutie pentru Romania. Partdulcare a castiga alegerile sa desemneze premierul in persoana domnului Rafila”, a mai spus acesta.

Presedintele PSD a aratat ca social-democratii exclud orice negocieri cu PNL: “Intr-un guvern de uniune nationala sunt toate partidele, cu mentiunea ca PSD – care a castigat alegegerile – va da premierul Romaniei”.

Intrebat ce opinie a avut Iohannis privind ideea unui guvern de uniune nationala, Marcel Ciolacu a raspuns: “Presedintele a luat act (de aceasta idee – n.r.)”, adaugand ca “numai despre aceasta varianata” au vorbit in cadrul consultarilor de astazi.

In context, Ciolacu a subliniat ca el este “diferit de Ludovic Orban sau de Dan Barna”. “Am avzut ce incearca ei. Au pierdut alegerile si vor sa creioneze o majoritate cu care sa se salveze pe ei. Nici pe surse nu au fost declaratii de la Vila Lac legat de solutii, de strategii, ci doar s-a vorbit despre functii”.

Intrebat despre negocierile PSD cu AUR, formatiune condusa de George Simion, liderul PSD a spus: “Nu am avut intalnire personala cu Simion, doar telefonica. A fost o discutie cu un viitor coleg din Parlamentul Romaniei, despre cum functioneaza Parlamentul .(..) pentru ca ei sunt la primul mandat. Am facut rost de numarul unul celuilalt. Nu am avut discutii legate de creare de majoritati. Respect Constitutia”.

 

 

Articolul precedentRaport IGSU, dupa controlul in sectiile ATI: Sisteme electrice suprasolicitate, cu defectiuni sau improvizatii
Articolul următorVIDEO Ce soluție au liberalii pentru deblocarea negocierilor cu USR-PLUS pentru guvernare