Acasă Ultima Oră Marele regizor de fim sud-coreean Kim Ki-duk a murit după ce s-a...

Marele regizor de fim sud-coreean Kim Ki-duk a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

604
0
marele-regizor-de-fim-sud-coreean-kim-ki-duk-a-murit-dupa-ce-s-a-infectat-cu-noul-coronavirus
Timp de lectura: < 1 minut

Informația a fost confirmată vineri de familia sa, care a precizat că acesta a decedat cu o zi înainte, într-un spital din Riga.

Regizorul se afla în Letonia de la jumătatea lunii trecute, unde lucra la un nou proiect, potrivit koreaherald.com. Kim Ki-duk a fost spitalizat recent, dar prea târziu. Potrivit presei coreene, tratamentul care i-a fost administrat nu a avut succes. 

Kim Ki-duk este singurul regizor sud-coreean care a fost premiat la toate cele trei mari festivaluri europene: Cannes, Veneția și Berlin. A debutat în 1996, cu filmul ”A-go” (Crocodil). A mai fost premiat și la alte festivaluri de prestigiu, precum Locarno, Karlovy Vary şi San Sebastian.

În 2003, Kim Ki-duk a câştigat Premiul Oraşului Karlovy Vary şi premiul FIPRESCI cu filmul ”Hae anseon” (Garda de coastră) și, în același an, la Locarno, a câştigat Netpac Award, C.I.C.A.E. Award, Don Quixote Award şi Youth Jury Award cu filmul ”Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom” (Primăvara, vara, toamna, iarna… și primăvara). Un an mai târziu a fost premiat, la Berlin, cu Ursul de Argint pentru filmul ”Samaria” (Fată samariteană) – cel mai bun regizor. În 2005, la San Sebastian, a câştigat premiul FIPRESCI cu pelicula ”Bin-jip” (3-Fier), iar la Veneţia a câştigat numeroase premii de-a lungul anilor, printre care Leul de Aur, în 2012, cu filmul ”Pieta”. În 2011, a câștigat premiul secțiunii ”Un Certain Regard” de la Cannes, cu pelicula ”Arirang”. 

Cel mai recent film al său este drama ”Dissolve”, lansată în 2019.

Articolul precedentRECORD negru de decese COVID în Rusia în ultimele 24 de ore! 613 de oameni și-au pierdut viața
Articolul următorUn website de imobiliare se implica in lupta impotriva abandonului animalelor