Acasă FEATURED Metoda ‘Accidentul’ face o nouă victimă: Un bătrân de 82 de ani...

Metoda ‘Accidentul’ face o nouă victimă: Un bătrân de 82 de ani din Alba, înșelat cu 32.000 de lei!

250
0
Timp de lectura: < 1 minut

Un bătrân în vârstă de 82 de ani din Alba a devenit victima celebrei metode de înșelăciune cunoscută sub numele de “Accidentul”. Escrocii i-au furat pensionarului 32.000 de lei! Incidentul a fost raportat la Poliția Municipiului Alba Iulia în data de 3 februarie 2024 și pune în lumină pericolele la care sunt expuși cei mai vulnerabili membri ai comunității.

Conform informațiilor obținute, bătrânul a fost contactat telefonic de către necunoscuți care, în mod ingenios, i-au prezentat situații fictive, susținând că un membru al familiei sale a fost implicat într-un accident rutier. Folosind tehnici persuasive, aceștia au reușit să convingă victima să transfere suma de 32.000 de lei sub pretextul acordării de asistență financiară în urma presupusului accident.

Politia Municipiului Alba Iulia a emis un avertisment către comunitate, subliniind importanța prudenței în fața unor astfel de apeluri sau abordări de către persoane necunoscute. În comunicatul oficial, autoritățile au subliniat că escrocii sunt adesea actori foarte convinși, capabili să manipuleze și să identifice victimele potențiale cu ușurință.

Pentru a preveni asemenea situații, polițiștii au recomandat cetățenilor să manifeste prudență și să verifice cu atenție informațiile primite în astfel de apeluri. Acest lucru este deosebit de important atunci când persoane necunoscute își atribuie calități diverse și susțin veridicitatea unor evenimente dramatice.

Poliția a atras atenția că, în ciuda reacției emoționale de moment, este esențial să nu se dea curs solicitărilor de transfer de bani sau altor cereri financiare venite de la surse necunoscute. În loc să reacționeze pe loc, cetățenii sunt îndemnați să contacteze imediat poliția, sunând la numărul de urgență 112 sau adresându-se celei mai apropiate unități de poliție.

Articolul precedentȘef mafiot italian care a evadat din închisoare folosind cearșafuri, capturat în timpul unei cine romantice
Articolul următorFina lui Emil Boc, găsită moartă în casă. Mesaj sfâşietor postat de soţia primarului