Acasă Eveniment Mihai Șora, acuzații grave la adresa lui Ion Iliescu: ”Trebuie să plătească...

Mihai Șora, acuzații grave la adresa lui Ion Iliescu: ”Trebuie să plătească pentru faptele sale de natură criminală”

555
0
Timp de lectura: < 1 minut

Filozoful Mihai Șora, care se îndreaptă spre vârsta de 104 ani, are un conflict indirect cu fostul președinte al României, Ion Iliescu, trecut și el de 90 de ani.

Șora îi transmite fostului șef de stat să trăiască destul de mult astfel încât să răspundă în fața justiției pentru ”faptele sale criminale”.

Atacul filozofului la adresa lui Iliescu a venit prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, acolo unde a răspuns unui internaut.

Mihai Șora, acuzații la adresa lui Ion Iliescu: ”Trebuie să plătească pentru faptele sale de natură criminală”

Filosoful Mihai Șora nu îi dorește moartea fostului președinte de țară, ci îi urează să trăiască destul de mult încât să răspundă în fața justiției pentru faptele sale criminale.

Șora a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre ceea ce înseamnă a dori moarte cuiva. La un moment dat, un cititor face o trimitere către Ion Iliescu. Filozoful îi răspunde acestuia cu un atac indirect la adresa fostului președinte, care, în opinia sa, trebuie condamnat pentru faptele sale grave.

”Poți măsura anvergura intelectuală și morală a unui om după reacția la necazul semenilor. Să dorești suferința ori moartea cuiva (pe care, în treacăt fie amintit, nu-l cunoști personal, dar îl detești pentru că stă pe alt palier „ideologic“ – cu toată saturația semantică a acestui cuvânt, confuziile și zbuciumările provocate) nu doar te sluțește pe tine, purtător al urii, ci te și scoate din registrul umanității gânditoare.

Sănătate tuturor.

Articolul precedentIohannis a promulgat legea care extinde lista categoriilor de persoane cărora le va fi redusă cu 2 ani vârsta de pensionare
Articolul următorPoliția Capitalei în ALERTĂ: bărbatul din imagine e căutat pentru agresiune sexuală