Acasă Administrație Milionarul Laurențiu Russo a cumpărat complexul de lângă lacul Beliș-Fântanele, care intră...

Milionarul Laurențiu Russo a cumpărat complexul de lângă lacul Beliș-Fântanele, care intră astfel sub brandul HILTON

7396
0
Laurentiu Russo
Laurentiu Russo
Timp de lectura: < 1 minut

Cunoscutul om de afaceri Laurențiu Russo, care și-a început cariera în domeniul IT, a achiziționat unitatea turistică Fântânele situată pe malul lacului Beliș, valoarea tranzacției fiind situată la cifra de 5 milioane de euro.

Această unitate face parte din patrimoniul firmei Transilvania Quest Cluj și urmează să fie modernizată, fiind planificată preluarea sub umbrela brandului Hilton.

Aceasta nu este prima achiziție de acest gen pentru Russo, care a cumpărat anterior Hotelul City Plaza pentru 10 milioane de euro și l-a transformat în DoubleTree by Hilton. În schimb, Unitatea Turism Holding Timișoara (UTH) a vândut active hoteliere din Cluj la prețuri sub pretențiile inițiale, inclusiv Vila Casa Albă pentru 0,9 milioane de euro, față de prețul inițial de 2 milioane de euro.

UTH este specializată în hoteluri și alte facilități de cazare similare și este deținută de frații Eichert. În 2018, fostul proprietar al UTH, Josef Goschy, a cedat toate cele 17 hoteluri din proprietatea sa nepoților săi, iar multe dintre activele rămase servesc ca garanție pentru societăți bancare, precum BT Cluj, în urma unor împrumuturi de zeci de milioane de euro luate de UTH.

Articolul precedentCum pot ajuta clujenii, de Paște, copiii de la sate. Durează un minut și nu costă niciun ban
Articolul următorConcurs inedit, lansat de o pizzerie din Cluj: A ascuns un plic cu 2 bancnote și un voucher în oraș