Acasă Economie Nelu Varga vrea investiții masive la CFR în vară, dar până atunci...

Nelu Varga vrea investiții masive la CFR în vară, dar până atunci trebuie să scape de datorii

212
0
Nelu Varga, bun de plată. Trebuie să-i achite 105.000 euro unui fotbalist
Nelu Varga, bun de plată. Trebuie să-i achite 105.000 euro unui fotbalist
Timp de lectura: 2 minute

Neluțu Varga anunță planuri ample de investiții pentru această vară la CFR Cluj. Chiar dacă obținerea unui titlu pare dificilă în acest sezon, finanțatorul echipei clujene intenționează să alocate sume semnificative pentru achiziții.

„Începând din vară, avem alte priorități. Ne concentrăm pe investiții pentru a construi o echipă competitivă, capabilă să obțină succese și în competițiile europene, așa cum s-a întâmplat în trecut. Deși ne confruntăm cu provocări, dorim să ridicăm nivelul. Există unele zvonuri nefondate că clubul nu și-ar fi plătit jucătorii de mai bine de șase luni. Este imposibil să existe asemenea întârzieri, având în vedere monitorizarea constantă a cluburilor de către UEFA. La 31 ianuarie, datoriile noastre erau zero. Chiar dacă există unele întârzieri de plată, acestea nu reflectă o situație financiară precară, ci sunt parte a echilibrului financiar pe care fiecare club îl gestionează în mod constant”, a declarat Varga, conform prosport.ro.

CFR Cluj se confruntă cu dificultăți financiare, în special după ce MVM Future Energy Technology SRL a cerut falimentul clubului în noiembrie. Chiar dacă clubul a reușit să achite datoriile în timp util, alte probleme financiare au apărut recent. Grand Hotel Italia a intentat un proces împotriva CFR Cluj pentru sumele neplătite de mai multe luni.

„De fiecare dată când echipa avea meci acasă, se caza la Grand Hotel Italia cu o zi înainte. În lipsa unei cooperări din partea clubului, hotelul a decis să îl acționeze în judecată pentru recuperarea datoriilor. Situații similare au mai avut loc în trecut, când clubul a fost concediat din alt hotel pentru aceleași motive”, au declarat sursele GSP.

După ce au avut probleme cu compania MVM Future Energy Technology SRL, care și-a retras cererea de faliment după ce și-a recuperat datoriile, acum o altă companie își solicită falimentul echipei din Gruia. Este vorba despre SC Sport Brands Arts SRL, cu sediul în Brașov, care comercializează echipamente sportive. CFR Cluj a achiziționat mai multe produse de la această companie, dar nu a achitat datoriile în termenul legal. În prezent, SC Sport Brands Arts SRL cere falimentul CFR-ului, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 15 mai 2024, la Tribunalul din Brașov.

Articolul precedentPreședintele Consiliului Județean Cluj solicită Guvernului clarificarea situației Centrului Integrat de Transplant
Articolul următorLIFE Mentor, conferință dedicată dezvoltării personale, la Cluj