Acasă FEATURED Nimeni nu vrea ARO-ul lui Ceaușescu, deși ANAF i-a scăzut prețul

Nimeni nu vrea ARO-ul lui Ceaușescu, deși ANAF i-a scăzut prețul

55
0
ARO-ul lui Ceausescu scus la vanzare
ARO-ul lui Ceausescu scus la vanzare
Timp de lectura: 2 minute

Aro-ul lui Ceausescu, scos din nou la vanzare. SUV-ul Aro 304 care a aparținut cândva lui Nicolae Ceaușescu va fi iar pus la vânzare, de data asta la un preț mai mic decât prima dată.

Se pare că românii nu mai sunt atât de interesați de mașinile cuplului Ceaușescu, după ce au descoperit altele mai bune.

Prin anii ‘90, toți românii erau hămesiți după lucrurile pe care le-au avut Nicolae și Elena Ceaușescu. După execuția lor, a urmat o vânătoare a restului membrilor familiei, dar și a bunurilor cu care s-au desfătat aceștia.

Unii au reușit să pună mâna pe câteva lucruri de valoare (prin diverse mijloace), dar, cum foarte puțini dintre ei s-au ocupat cu afaceri curate, bunurile lui Ceaușescu s-au întors, cumva, înapoi în „vistieria” statului după ce au fost confiscate de autorități.

Anul trecut, prin luna decembrie, puțin înainte de Crăciun, ANAF a anunțat că era scos la licitație un autoturism Aro 304 care i-a aparținut fostului dictator.

Aro lui Ceausescu, scos la vanzare

Prețul de pornire al ARO-ului lui Ceausescu era de 137.400 de lei (în jur de 29.000 de euro), iar licitația a început pe 31 decembrie 2018.

Aro condus de Ceaușescu a fost produs în 1977 la uzina de la Câmpulung, are o capacitate cilindrică a motorului de 2.495 centimetri cubi și a parcurs doar 72.453 de kilometri. SUV-ul are culoare gri-albăstrui, aceeași culoare care se folosea și pe autoturismele Dacia ale vremii.

aro ceausescu anaf

Cât costă mașina Aro condusă de Ceaușescu

Să fi fost un preț prea mare pentru o mașină atât de veche, dar, totuși, nu chiar atât de „antică”? Se pare că da, pentru că nu s-a arătat nimeni interesat, de vreme ce ANAF o scoate iar la licitație, arată playtech.ro

O nouă vânzare este programată pentru pentru data de 7 martie, iar Fiscul a scăzut prețul autoturismului cu 25%, adică prețul de pornire va fi de 103.125 lei (21.700 de euro).

Citește și: Bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Nu se mai sătura de el

Mașina a ajuns pe mâinile lui Ovidiu Tender, dar a pierdut-o după ce ANAF-ul i-a descoperit înșelătoriile și afacerile care ar fi implicat spălare de bani.

Prețul mașinii Aro condus de Ceaușescu este neimpozabil și nu i se adaugă TVA. Dacă vrei să te înscrii la licitație, trebuie să plătești și o taxă de participare, care reprezintă 10% din prețul de pornire al mașinii puse la vânzare. Taxa trebuie plătită până pe 6 martie sau depui o scrisoare de garanție.

Articolul precedentBancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Nu se mai sătura de el
Articolul următorCabana din Cluj situată într-un paradis natural, la doar 30 de minute de oraș