Acasă Administrație O mână de clujeni, DISPERAȚI din cauza prafului produs de reabilitarea unei...

O mână de clujeni, DISPERAȚI din cauza prafului produs de reabilitarea unei străzi

110
0
strada moș ion roată

Mai multe familii de clujeni sunt disperați că aerul a devenit aproape irespirabil din cauza prafului produs de lucările de reabilitare a drumului Moș Ion Roată.

„Din cauza reabilitării drumului Moș Ion Roată, din zona Someșeni, praful este de nedescris în acea zonă”, spune un bărbat care locuiește în zonă.

Localnicii de pe stradă nu mai pot ieși în curte, iar bărbatul spune că nu mai poate nici aerisi în casă, pentru că nu mai are când.

„Muncitorii lucrează de la 7 dimineața la 23 seara”, completează bărbatul.

 Mai presus de acestea, bărbatul se plânge că are doi copii care suferă de astm, iar principalul factor care declanșează această criză de astm este praful.

Am sezisat problema la primărie, însă nu s-a făcut nimic. Nu a venit nicio mașină care să ude mai des drumul pentru a diminua praful, deși primarul a spus că va căuta o asemenea soluție”, a adăugat clujeanul.

Modernizarea străzii Moș Ion Roată

Modernizarea străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca este unul dintre obiectivele de pe lista investițiilor derulate de municipalitate în 2021.

Prin lucrările de modernizare se dorește lărgirea pe anumite porțiuni a acestei străzi pentru o circulație mai bună înspre și dinspre cimitirul proiectat la capătul străzii, dar și extinderea rețelei de canalizare pluvială. Astfel, capătul nordic al străzii este modernizat, dar spre capătul sud-vestic drumul este de pământ, cu lățime de 4 m și nu corespunde profilului prevăzut în planul urbanistic general.

Articol scris de Alex Turdean, FSPAC, anul II.

CITEȘTE ȘI:

Se întâmplă la Cluj! Casă care stă să cadă, scoasă la vânzare pentru un preț EXORBITANT!