Acasă Economie O tânără din Dej a obținut 120.000 de euro de la ”Imperiul...

O tânără din Dej a obținut 120.000 de euro de la ”Imperiul leilor” pentru afacerea începută de tatăl ei

2222
0
Ilinca Calugar imperiul leilor
Ilinca Calugar imperiul leilor
Timp de lectura: 2 minute

Ilinca Călugăr, o tânără în vârstă de 27 de ani din Dej, a mers la ”Imperiul Leilor” pentru a solicita o investiție de 120.000 de euro pentru 19% din companie. Ea a studiat în Europa și s-a întors ca să dezvolte afacerea începută de tatăl ei: fabricarea produselor vegetale, fără aditivi sau conservanți chimici.

„Ilinca, ești foare curajoasă (…) Din păcate, mie nu-mi place nici gustul lor și nici cum arată produsele, de aceea o să mă retrag”, i-a spus Dragoș Petrescu. Mircea Căpățînă a fost de altă părere: „Mi se par cele mai bune produse vegane pe care le-am gustat. Eu cred că tu ești șansa acestui business. Tatăl tău a intrat într-o zonă de confort de-a lungul anilor. Tu vii cu un suflu nou, dar mai aveți lucruri de schimbat. Sper să te lase și tu să ai energia ca să faci schimbarea asta în companie. Probabil o să aveți șansa la investiție pentru 1 sau 2 ani”.

După ce patru Lei s-au retras, Cristina Bâtlan a venit cu o propunere neașteptată: „Bine Ilinca, ai banii de la mine!”. Antreprenoarea i-a oferit suma de 120.000 de euro pentru 19% din afacere.

Iezeress este o afacere de familie, înființată în 2002, a căror valori fundamentale încă stau la baza ei: promovarea unei alimentații sănătoase, sustenabile, prietenoase cu mediul, cu animalele și accesibilă tuturor. Au dezvoltat o gamă completă de alimentație, axându-se pe ingrediente de calitate și pe un procent ridicat de legume proaspete, facilitând aportul de nutrienți în dietă. Oferă peste 50 de produse, printre care se regăsesc și specialități vegane, care sunt creatia proprie. Firma are nouă angajați.

Ilinca a studiat ingineria biomedicală în Marea Britanie și Australia, iar după finalizarea studiilor a revenit în țară. Inițial a încercat programarea, dar a renunțat pentru Ingineria Biomedicală. În România, a demarat procesul de preluare a afacerii familiei. A păstrat doar numele, a rebrenduit și a creat produse. Dejeanca – care mai are o soră – iubește să călătorească, vizitând deja 40 de țări.

sursă: ProTV

Articolul precedentAeroportul Internaţional Cluj sărbătorește în premieră absolută pasagerul cu numărul 3.000.000 în anul 2023
Articolul următorCluj-Napoca sărbătorește Ziua Națională a României. Programul zilei de 1 Decembrie