Acasă Diaspora Papa Francisc, primul mesaj de binecuvantare pentru pelerinii din Piața Sf. Petru,...

Papa Francisc, primul mesaj de binecuvantare pentru pelerinii din Piața Sf. Petru, de la ridicarea restricțiilor

722
1
Timp de lectura: < 1 minut

Pentru prima dată de la ridicarea restricțiilor în Italia, Papa Francisc i-a binecuvântat pe pelerinii care se aflau în Piața Sf. Petru. Piața fusese închisă din 10 martie și s-a redeschis luni, 18 mai, scrie vaticannews.va, portal de informații al Consiliul Pontifical.

Papa Francisc, 83 de ani, își rostise rugăciunea “Regina Coeli” (“Bucură-te, regina cerului) în biblioteca Palatului Apostolic. Pe o plasmă uriașă, aceasta a fost transmisă în direct oamenilor din piață. În timpul rugăciunii, pontiful a transmis un mesaj de solidaritate credincioșilor catolici din China și a evocat Ziua Mondială a Comunicării Sociale: “E nevoie să împărtășim povești constructive care ne ajută să înțelegem că toți facem parte dintr-o poveste care este mai mare decât noi înșine. Putem să privim cu încredere viitorul dacă ne îngrijim cu adevărat unii de alții, ca frații și surorile”. La final, Papa a mers apoi la fereastra palatului și i-a binecuvântat pe credincioșii din piață, de la mare distanță.

Doar câtorva zeci persoane li s-a permis accesul în Piața Bazilicii Sf. Petru. Pelerinii au trebuit să păstreze distanță socială.

Articolul precedentFerrari distrus în accident rutier pe Transalpina, în Alba. Au intrat în coliziune cu un Ford
Articolul următorDin 1 iunie se redeschid terasele iar din 15 restaurantele. Totul, cu o condiție, spune Ministrul Sănătăți