Acasă Diaspora Partidul AUR critică eliminarea Istoriei și Geografiei din programa școlară

Partidul AUR critică eliminarea Istoriei și Geografiei din programa școlară

640
0
Timp de lectura: < 1 minut

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică schimbarea majoră din cadrul programei școlare – este vorba de contopirea Istoriei și Geografiei într-o singură materie ce ar purta numele de Științe sociale.

În contextul în care în spațiul public au apărut informații în sensul în care vremelnicii ocupanți ai pozițiilor de decizie din Ministerul Educației ar intenționa să elimine sau să condenseze „Istoria” și „Geografia” în niște abstracte „Științe sociale”, partidul AUR anunță că se va opune din răsputeri unei asemenea hotărâri catastrofale pentru școala românească, al cărei unic scop nu poate fi altul decât să șteargă elementele identității noastre naționale din educație.

„Posibila eliminare din programa anului școlar 2021-2022 a istoriei și geografiei este un atentat, nu numai la educație, dar și la identitatea națională și ar fi semnul clar că se urmărește eliminarea identității noastre ca popor, precum avertiza și președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop. O asemenea măsură iresponsabilă ar fi ultimul pas înspre îngroparea școlii românești și transformarea ei în fabrică de indivizi fără cultură și fără conștiința apartenenței la o comunitate de valori. De altfel, Partidul AUR anunță că imediat ce va avea această posibilitate, va schimba Legea Educației astfel încât aceasta să aibă ca obiectiv formarea tinerilor pentru viață și pentru a fi buni români, cetățeni ai patriei lor, România, și nu în mână de lucru ieftină pentru alții, fără identitate și fără demnitate. Avertizăm guvernul și autoritățile să nu înrăutățească și mai mult situația învățământului românesc, pentru că părinții și profesorii de bună credință nu vor mai permite călcarea în picioare a valorilor naționale, perene”, a declarat George Simion, copreședinte AUR, potrivit presei naționale.

Articolul precedent“Prințul” Paul al României, pus pe lista celor mai urmăriți români. Urmează 3 ani de închisoare
Articolul următorLoto: Report urias la Joker la extragerea de duminica, 20 decembrie