Acasă Ultima Oră Președintele rus dezminte implicarea în otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi. Ce acuzații îi...

Președintele rus dezminte implicarea în otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi. Ce acuzații îi aduce Vladimir Putin acestuia

542
0
presedintele-rus-dezminte-implicarea-in-otravirea-opozantului-alexei-navalnii.-ce-acuzatii-ii-aduce-vladimir-putin-acestuia
Timp de lectura: < 1 minut

În conferința anuală susținută de Putin, liderul de la Moscova a spus că dezvăluirile Bellingcat „nu sunt o investigație, ci sunt o scurgere de materiale de informații americane”.

Putin a declarat că acuzațiile potrivit cărora FSB se afla în spatele otrăvirii lui Navalnîi în orașul siberian Tomsk – mai multe laboratoare străine au identificat toxina ca fiind un agent neurotoxic de epoca sovietică, fabricat în Rusia, cunoscut sub numele de Noviciok – au fost opera unor mass-medii nespecificate.

„Au existat întotdeauna astfel de povești senzaționalizate despre Rusia în mass-media occidentală”, a spus Putin la conferința de presă anuală.

„Nu este surprinzător”, a spus el înainte de a pretinde – fără dovezi – că Navalny ar fi fost plătit de „servicii speciale americane ”.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat de urgență în Germania în comă în august, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern rus, unde testele au identificat Novichok în corpul opozantului rus.

Articolul precedentSlobozia iese din carantina incepand cu data de 18 decembrie
Articolul următorNicusor Dan: La Coltea a fost un Corp de Control. Consiliul etic nu a functionat in spital