Acasă Administrație Raed Arafat: Unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu...

Raed Arafat: Unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă regulile. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni

520
0
Timp de lectura: 2 minute

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, duminică, faptul că unii români au început încă de pe acum să nu mai respecte ordonanțele militare, trăgând un semnal de alarmă în acest sens.

Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, Președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă măsurile. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus Arafat, întărind ideea că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că pericolul a trecut.

Relaxarea anumitor măsuri, impuse de starea de urgență pentru a evita răspândirea noului coronavirus, se va face treptat, pentru a evita un nou val de infectări.

Pentru România trebuie văzut cum merg procedurile de relaxare și perioadele. Mall-urile nu cred că se vor deschide după 15 mai, dar nu vreau să speculez. Trebuie să ne așteptăm că măsurile nu vor fi masive și nu vor fi deodată toate masurile date jos, vor fi urmate de alte măsuri după o perioadă dacă lucrurile merg bine”, a mai declarat Arafat pentru Digi 24, întărind ideea că ridicarea anumitor restricții nu va însemna revenirea la ceea ce a fost înaintea pandemiei de COVID-19, ci este vorba de „măsuri graduale, atent decise și cu monitorizare între ele”.

Mai exact, în prima fază, oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp vor trebui să respecte în continuare anumite reguli, legate de numărul maxim de persoane, interzicerea organizării de festivități sau concerte. De asemenea, restaurantele și cafenelele nu își vor deschide încă porțile pentru a-și primi clienții la mese.

Cu câteva zile în urmă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a făcut referire și la tradiționalele ieșiri de 1 Mai, rugând cetățenii să rămână în case anul acesta, România aflându-se încă în stare de urgență.

Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui”, a punctat Raed Arafat.

Articolul precedentMinistrul Educației a făcut anunţul. Când și cum se dau Evaluarea Națională și Bac-ul
Articolul următorSpitalul Polaris devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și intră în prima linie în lupta contra COVID-19