Acasă Eveniment Regizorul scandalului de la Kaufland, un conspiraționist obsedat de 5G. A făcut...

Regizorul scandalului de la Kaufland, un conspiraționist obsedat de 5G. A făcut filme pentru TVR, Pro TV și Kanal D

761
0
Timp de lectura: 2 minute

Scandalul de marți, 19 mai, de la intrarea în hypermarketul Kaufland din Sectorul 5, a fost regizat de George Adamescu, un adept al teoriilor conspiraţiei.

Vineri s-a confirmat integral comunicatul emis joi de compania Kaufland România: „Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist. Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii”.

Regizorul George Adamescu, unul dintre protagoniştii scandalului, s-a mişcat repede, iar a doua zi a publicat pe YouTube un documentar de 13 minute, intitulat „Termoscanarea la români. Abuzuri şi ilegalitaţi la Kaufland”. Până vineri la ora 18.00, videoclipul a strâns peste 100.000 de vizualizări.

Bântuit de antenele 5G

Pe profilul personal de Facebook, George Adamescu postează videoclipuri cu mesaje alarmist-conspiraționiste de la pagini precum „Stop 5G România” sau blogul „Ieşirea din Matrix”.

Conform Wikipedia, George Adamescu s-a născut în Bucureşti şi a absolvit secţia de regie de film a Universităţii Hyperion (privată), în 1994. În timpul studenţiei, a realizat studii şi filme de scurt metraj, printre care „Vreme schimbătoare” şi „Grieg”.

În 2001, a primit finanţare de la Consiliului Naţional al Cinematografiei (CNC) pentru scenariul scurt-metrajului „Mâinile Tale”, iar în anul 2003 a primit aceaşi finanțare şi pentru scenariul documentarului „Preţul Aurului”. Din anul 2004 până în 2007, a participat la Tabăra de Creaţie anuală a Societăţii Arte Diem ca şef al atelierului de film. În acest cadru, au fost produse filmele „La iarbă verde” şi „Pe o bancă”.

Printre emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului se numără: „Prima iubire” (2007 – Romantica TV), „Familii în impas” (2008 – TVR 2), „Foame de bani” (5 episoade, 2009 – Kanal D), „Mobilul” (5 episoade, 2009 – Prma TV), „Visuri la cheie” (2015 – Pro TV).

Replicile sunt aproape identice cu cele ale Coanei Leana, când i-au legat mâinile la spate”

Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat, pentru Adevărul.ro, implicarea regizorului şi scenarisului George Adamescu în incidentul de marţi, de la supermarketul Kaufland din Ferentari.

„În afară de fake news, a mai inventat ceva românul, pe pandemie: fakereality show (știu, pare o contradicţie în termeni!). S-a mers şi pe quiproquo-ul de nume (nu-i Alexander, fiul magnatului), iar replicile sunt aproape identice cu cele ale Coanei Leana, când i-au legat mâinile la spate!”, a explicat Irina Margareta Nistor.

Articolul precedentDe la agonie la extaz. Cum a ajuns Spania, din cea mai afectată, una dintre cele mai sigure ţări din lumea coronavirus
Articolul următorUrsuleț liber și speriat, filmat pe străzile din Câmpia Turzii. VIDEO