Acasă FEATURED Șapte ani de închisoare pentru tânărul din Gherla care a ucis două...

Șapte ani de închisoare pentru tânărul din Gherla care a ucis două persoane conducând drogat

289
0
Accident Bunesti
Accident Bunesti
Timp de lectura: 2 minute

Cazul 2 Mai, în varianta clujeană: Sentința unui tânăr din Gherla, care a ucis două persoane conducând sub influența drogurilor, modificată de Curtea de Apel Cluj

În procesul unui tânăr din Gherla, care a provocat un accident mortal anul trecut în timp ce conducea sub influența drogurilor, Curtea de Apel Cluj a modificat sentința inițială dată de judecătorii de la Dej în luna aprilie.

Pe 5 aprilie 2024, instanța de la Dej a stabilit o pedeapsă de 4 ani și 2 luni de închisoare pentru tânărul care a provocat accidentul soldat cu doi morți. La scurt timp, atât condamnatul, cât și Parchetul și firma de asigurări responsabilă pentru despăgubiri morale de aproape 400.000 de euro, au făcut apel, conform Gherlainfo.

Curtea de Apel Cluj a judecat apelul pe 30 mai. Instanța a admis apelurile făcute de părțile civile, de Parchet și de firma de asigurări, desființând parțial sentința Judecătoriei Dej în ceea ce privește durata pedepselor și cuantumul daunelor morale acordate unor părți civile.

Noile pedepse stabilite de judecători sunt:

  • 3 ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 6 ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Astfel, s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 6 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an de închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 7 ani de închisoare, care se va executa în regim privativ de libertate.

De asemenea, s-a aplicat interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 5 ani.

În ceea ce privește daunele morale acordate, judecătorii au redus sumele pentru două părți civile, de la 150.000 de euro la 120.000 de euro fiecare.

Accidentul mortal a avut loc în seara zilei de 21 octombrie 2023 și a fost surprins de camerele de luat vederi. Tânărul de 24 de ani din Gherla, circulând spre Bunești, a efectuat o depășire riscantă. La revenirea pe banda sa, a acroșat un autoturism care circula în același sens, proiectându-l în afara părții carosabile, într-un cap de pod. Cei doi pasageri din mașina răsturnată, un cuplu din Dej, au decedat.

Prelevarea de probe biologice a indicat o alcoolemie de 1,22 la prima probă și 1,08 la a doua probă. Tânărul a fost testat și pentru substanțe psihoactive, cu rezultat pozitiv la mefedronă, metcatinonă și clorometcatonină, conform aceleași surse.

Articolul precedentMedicamentul care reduce la jumătate riscul de progresie a cancerului
Articolul următorSenatorul Vasile Dâncu, mesaj de susținere pentru Aurelia Cristea în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca