Acasă FEATURED Sorin Cîmpeanu, despre numirile de directori de școli: ”Legea Educaţiei permite delegări”

Sorin Cîmpeanu, despre numirile de directori de școli: ”Legea Educaţiei permite delegări”

217
0
sorin-cimpeanu,-despre-numirile-de-directori-de-scoli:-”legea-educatiei-permite-delegari”
Timp de lectura: < 1 minut

“Conform articolului 258, alineatul 7 din Legea Educaţiei (…), delegarea directorilor, delegarea competenţelor pentru conducerea instituţiilor unităţilor de învăţământ până la data organizării concursului, însă nu mai târziu de începerea anului şcolar, revine inspectorilor generali din fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, cu avizul Consiliului de administraţie. Aş vrea să vă spun că din cei aproape 10.000 de directori din România, directori şi directori adjuncţi, 5.000 sunt cu concurs, aceia nu fac obiectul acestor numiri”, a spus Cîmpeanu la un post TV, întrebat despre criticile care se aduc în privinţa recentelor schimbări de directori de şcoli.

Ministrul Educaţiei a adăugat că sunt câteva zeci de delegări făcute în fiecare judeţ, iar inspectorii generali şcolari vor raporta motivaţiile pentru care au fost făcute schimbări la conducerea unor şcoli.

“Cei mai mulţi au continuat. Au fost şi cazuri în care, pe baza unor motivaţii pe care inspectorii generali le vor raporta Ministerului Educaţiei în cursul zilei de mâine, au făcut acele schimbări. Sunt câteva zeci la nivelul fiecărui inspectorat”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit AGERPRES.

Articolul precedentMinisterul Educației: Aproape 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată
Articolul următorDR. Alexandru Rafila, avertisment despre sursa infecțiilor: ”Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici”