Philips România a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Inginerie Medicală din Universitatea Politehnică București, pentru a-i sprijini pe studenți. Viitoarea generație de profesioniști din domeniul medical joacă un rol esențial în transformarea sistemului de sănătate din România. Tehnologia medicală, digitalizarea sistemelor și proceselor medicale, precum și atenția constantă către inovație stau la baza formării profesioniștilor din domeniul sănătății, cu un rol pivotal pe care îl au inginerii specializați în acest domeniu.
În baza acestui acord, Philips România își ia angajamentul de a contribui prin activități și ateliere care să susțină și să pregătească studenții Facultății de Inginerie Medicală în utilizarea echipamentelor medicale de ultimă generație, să pună în practică cunoștințele teoretice ale acestora, precum și să cultive interesul și curiozitatea pentru inovația medicală în beneficiul pacientului.
„Parteneriatul cu Philips este încă o dovadă a determinării Facultății de Inginerie Medicală de a promova o educație de excelență pentru următoarea generație de specialiști în inginerie medicală. Studenții facultății sunt pregătiți să sprijine utilizarea tehnologiilor medicale de vârf în spitale, pentru un sistem medical mai performant, orientat către medicina personalizată” – spune Sorin Ion Jinga, Decanul Facultății de Inginerie Medicală.
„Acest parteneriat este o continuare firească a eforturilor și investițiilor comune în educație. Philips este lider al tehnologiei medicale de ultimă generație, necesară în orice sistem de sănătate bazat pe calitate și rezultat. Pregătirea nu doar a viitorilor medici, cât și a viitorilor ingineri și specialiști în inovație medicală începe devreme. Tinerii de astăzi sunt digitalizați în mod nativ, familiarizați cu tehnologia și dornici să lucreze în medii în care aceasta le este un aliat de încredere. Philips vine în întâmpinarea lor încă de pe băncile facultății și dorește să le devină angajatorul, partenerul și furnizorul de soluții medicale ales” – spune Șerban Isopescu, lider al Diviziei Philips Health Systems România.
Primul atelier practic organizat de Philips în cadrul Facultății de Inginerie Medicală are loc luni, 15 mai, și este dedicat studenților din anul III ai Facultății de Inginerie Medicală. Echipa Philips România va prezenta – atât la fața locului, cât și prin imagini și înregistrări video – echipamente medicale de referință din portofoliul său. De la ecografe, monitoare și soluții de imagistică prin rezonanță magnetică, la soluții de telemedicină și de postprocesare AI, scopul fiind acela de a crea o experiență de învățare autentică pentru cei prezenți.
Datele disponibile în multiple ediții ale studiului Philips Future Health Index ne indică faptul că medicii tineri resimt decalaje în alinierea la standardele globale de îngrijire a sănătății, iar o majoritate considerabilă a tinerilor profesioniști din domeniul sănătății din România consideră că digitalizarea sistemului medical este un instrument important pentru îmbunătățirea rezultatelor obținute de pacienți. În consecință, implicarea Philips în susținerea mediului academic vine și prin oferirea posibilității de intership-uri în cadrul companiei, susținând un proces accelerat, organic de învățare a utilizării și întreținerii tehnologiei medicale.
În anul 2023, Philips pune la dispoziție 5 poziții de internship în cadrul organizației, pentru o perioadă de 6 luni de zile per internship.