Acasă Eveniment Exclusiv: Tâlhărie într-un autobuz din Cluj. A vrut să-l taie pentru 50...

Exclusiv: Tâlhărie într-un autobuz din Cluj. A vrut să-l taie pentru 50 de lei!

1686
1
Talharie la Cluj
Talharie la Cluj

Tâlhărie la Cluj: O scenă incredibilă a avut loc duminică, 25 aprilie, în autobuzul 30 al C.T.P. Cluj-Napoca. Un cunoscut al forțelor de ordine, Rostaș Dafinel, zis “Cuţitaru”, şi-a fixat drept victimă un student, pe care-l cunoştea.

Iar când autobuzul a ajuns în zona Cluj-Arena, “Cuţitaru”, ca să-l intimideze, i-a arătat studentului două bricege, încercând să-l deposedeze de bani şi de telefonul mobil. Totuşi, la împotrivirea disperată a victimei, supărat şi pe faptul că lumea sesizase ce se petrece, tâlharul l-a pocnit cu pumnul pe tânăr, de două ori, coborând apoi la staţia Spitalul de Copii.

Luni, 26 aprilie, tânărul, un student în vârstă de 22 de ani povesteşte, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj, calvarul trăit de el într-un autobuz CTP, pe traseul Grigorescu – Centru, mai precis, în zona Cluj-Arena – Spitalul de Copii. Îşi începe acesta mărturisirea, având o umflătură vizibilă în dreptul tâmplei stângi:

“Ieri, pe la ora 14.10, veneam de la un job, pe care-l am în cartierul Grigorescu, îndreptându-mă spre Mărăşti, cu autobuzul numărul 30, arhiplin la ora aceea. Se aflau,  acolo, inclusiv  câţiva părinţi cu copii mici în braţe. La un moment dat, mă trezesc lângă mine cu un delincvent, Paul Rostaş Dafinel – zis “Cuţitaru”, pe care-l ştiu bine din cartierul Mărăşti.

Deşi e domiciliat pe Tăietura Turcului, acolo-şi face el veacul, storcând bani de la copii şi de la alte persoane vulnerabile, prin ameninţare, bazându-se pe cuţitele sale, aflate întotdeauna asupra lui. Şi, pentru început – pentru că mă ştie şi el, din vedere – m-a luat cu “vere” şi întrebări despre sănătate, după care a trecut la subiect şi mi-a cerut banii, arătându-mi bricegele. Ne aflam în zona Cluj-Arena şi scena era urmărită, “live”, de majoritatea călătorilor aflaţi în preajmă.

Însă, aşa cum se întâmplă îndeobşte, toţi credeau că e o ceartă între prieteni şi nimeni nu ştia cu cine mă confrunt eu, de fapt. După ce mi-a cerut 50 de lei şi l-am refuzat, pentru început, supărat la culme, şi-a introdus mâinile în buzunarul meu, încercând să-mi scoată telefonul. A reuşit să-mi ia doar căştile dar eu, rapid, mi le-am recuperat, în apostrofările unui bărbat aflat lângă mine, care-i indica hoţului să mă bată afară din autobuz – dacă tot are de gând s-o facă!”

Tânărul arată, mai departe, că, paradoxal, în apărarea sa a sărit o femeie trecută de 60 de ani – cea care-l va şi însoţi apoi la poliţie, pentru a-i fi martor – şi care, cu un curaj extraordinar, l-a luat în primire pe tâlhar, adresându-i vorbe aspre, de ocară.

Citește și: Tânăr din Turda, ATACAT în propria mașină și tâlhărit de doi bărbați

Acesta, văzându-se încolţit şi, brusc, în văzul lumii, turbat de furie, i-a ars victimei un pumn, puternic, proiectând-o cu capul într-o bară de suţinere a autobuzului. Apoi, i-a mai dat un pumn, în tâmplă. Şi, în tăcerea aşternută în autobuz, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, s-a dat jos în staţia Spitalul de Copii. Explică, în continuare, studentul:

“Ştiind cât de periculos e individul, nu i-am strigat şoferului să-nchidă uşile – fapt ce mi l-a reproşat acesta, ulterior – de teamă ca respectivul să nu omoare pe cineva. Credeţi-mă, ştiu ce face prin Mărăşti, aşa că nu mi-am permis să pun în pericol viaţa nimănui!

Aşa că l-am lăsat să coboare în staţia următoare, iar eu am mai mers două-trei staţii, direct până la Secţia 2 de Poliţie, unde, împreună cu respectabila şi curajoasă doamnă, am depus plângere pe numele lui. Nu vă ascund că poliţia îl cunoştea bine pe individ, se afla în arhiva fotografică, iar ei mi-au spus că vor începe imediat căutările. Sper, aşadar, că prinderea lui e o chestiune de ore, nu de zile… Însă, cert este faptul că – în cele aproximativ cinci minute, nesfârşite – am trăit o scenă desprinsă parcă din filmele horror, cum nu vreau să mai trăiesc vreodată”…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La data de 25 aprilie a.c., un tânăr din municipiul Cluj-Napoca a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca cu privire la faptul că în jurul orei de 14.10 , în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, ar fi fost abordat de către o persoană de de sex masculin, care l-ar fi ameninţat cu scopul de a-l determina să-i înmâneze bani sau alte bunuri. 

Deoarece tânărul s-a opus, acesta a fost agresat fizic.

În urma verificărilor efectuate, persoana a fost identificată, stabilindu-se că este un tânăr de 19 ani, din Cluj-Napoca.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, fiind desfăşurate activităţi în vederea depistării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere penală.”, arată IPJ Cluj.