Acasă Eveniment Taximetriștii clujeni protestează și cer abrogarea OUG care permite funcționarea Bolt și...

Taximetriștii clujeni protestează și cer abrogarea OUG care permite funcționarea Bolt și Uber

262
1
Protest taximetristi
Protest taximetristi
Timp de lectura: < 1 minut

Zeci de taximetriști clujeni sunt așteptați, marți, la un protest pe străzile din Cluj-Napoca și în fața Prefecturii Cluj în care cer Guvernului abrogarea OUG nr. 49/2019 care permite funcționarea firmelor de transport alternativ, cum sunt Bolt și Uber.

Protestul se va desfășura în intervalul orar 10 – 11, pe următorul traseu: pornire de pe Drumul Sfântul Ion – strada Primăverii – Pod Calvaria – Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – strada Cuza Vodă – Piața Mihai Viteazu, pe o bandă de circulaţie, fără restricţionarea circulaţiei rutiere şi cu respectarea regulilor de circulaţie, estimând participarea a 50 de persoane.

De asemenea, de la ora 11 taximetriștii vor protesta în fața Prefecturii Cluj unde se așteaptă aproximativ 100 de persoane.

”Cerem Guvernului României aprogarea OUG nr 49/2019 care permite funcționarea transportului alternativ, care înseamnă, de fapt activitate mascată de taxi. Cei de la firmele respective nu plătesc taxe, banii pleacă din țară iar nouă ne-au scăzut încasarile cu 50%. Am făcut numeroase demersuri la autorități, dar degeaba.

Protestul taximetriștilor are loc la nivel național, iar în 27 septembrie vom organiza un mare protest la București”, a declarat pentru Cluj24 Daniel Mitrea, organizatorul protestului taximetriștilor clujeni.

Articolul precedentDosar penal în cazul copilului de 7 an mușcat de câine la Florești
Articolul următorTișe vrea să producă energie din gunoaie. Ca norocul că la Cluj este materie primă cât dorește