Acasă Eveniment Toate bisericile si manastirile ortodoxe vor oficia slujbe de pomenire a eroilor...

Toate bisericile si manastirile ortodoxe vor oficia slujbe de pomenire a eroilor Revolutiei din 1989

307
0
toate-bisericile-si-manastirile-ortodoxe-vor-oficia-slujbe-de-pomenire-a-eroilor-revolutiei-din-1989
Timp de lectura: < 1 minut

Toate lacasurile de cult ortodoxe vor oficia, marti, slujbe de pomenire a erolilor Revolutiei din 1989, la implinirea a 31 de ani de la eveniment.“In ziua de marti, 22 decembrie, dupa terminarea Sfintei Liturghii, la Catedrala patriarhala va fi oficiata o slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit in decembrie 1989 pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman. Aceasta slujba de pomenire va fi savarsita in toate bisericile si manastirile din cadrul Patriarhiei Romane unde se va sluji Sfanta Liturghie”, a transmis Patriarhia Romana.

Potrivit sursei citate, in Bucuresti, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiata si in urmatoarele locuri:

– Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revolutiei – Piata Revolutiei (ora 9.00)

– Radiodifuziunea Romana (ora 10.00)

-Televiziunea Romana – Troita din fata institutiei (ora 11.00)

In cursul zilei de luni, presedintele Klaus Iohannis a depus o coroana de flori in memoria victimelor Revolutiei din Decembrie 1989.

De asemenea, primarul general a depus o astfel de coroana, dar si seful Departamentului pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale, Simona Cojocaru, si seful Statului Major al Apararii, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Ce s-a intamplat pe 22 decembrie 1989

Ziua de 22 decembrie 1989 ramane in istorie ca ziua Revolutiei Romane din 1989. A fost ziua in care familia Ceausescu a fugit cu un elicopter,iar la ordinul generalului Victor Stanculescu, proaspat numit in locul lui Milea, Armata Romana inceteaza sa traga in revolutionari si se alatura multimii. VEZI AICI, toate detaliile zilei de 22 decembrie 1989 si cum au ajuns romanii sa fie chemati sa lupte cu teroristi imaginari.

Citeste si:

Povestea unei eroine de la Timisoara, spusa de Dominic Fritz, la 31 de ani de la Revolutie: “Victima se numea Edita Reiter”

Misterul elicopterului generalilor implicati in reprimarea Revolutiei de la Timisoara, doborat de un soldat la Alba Iulia


Articolul precedentAnca Dragu: Senatul trebuie sa revina la rolul sau legitim, adica un for al dezbaterilor si nu un instrument al intereselor inguste de grup
Articolul următorMedicul Tudor Ciuhodaru, despre noua tulpina de coronavirus: “Vom avea acea tulpina mai repede decat ne imaginam”