Acasă FEATURED Trei tineri din Cluj au realizat o carte de povești în care...

Trei tineri din Cluj au realizat o carte de povești în care copiii sunt personajele principale

722
1
Timp de lectura: 3 minute

Se știe deja că mulți dintre tinerii care ajung în Cluj-Napoca la facultate, rămân apoi pentru a face lucruri extraordinare. Unii se implică în administrația locală, alții în IT, iar alții încearcă să facă proiecte cât mai inedite.

Astfel au făcut și trei tineri creativi: Cristina Clima, Tavi Caldarari și Paul Dan Pașcalău care au venit cu ideea să creeze My Hero Book, o carte de povești, unde fiecare copil să fie personajul principal, să fie eroul poveștii.

Cristina Clima, una dintre membrii echipei, a acordat, în exclusivitate, un interviu pentru Gazeta de Transilvania, în care a povestit cum a luat naștere acest proiect și care speră că va fi impactul asupra micuților.

Povești autentice, în care copiii să se regăsească

Ce v-a determinat să vă lansați în acest proiect?

Acest proiect a apărut din dorința de a oferi copiilor și părinților povești autentice, în care să se regăsească. Ne-am propus să venim cu o soluție personalizată pentru a trezi interesul copiilor față de lectura de calitate. În momentul în care apare un copil într-o familie, acesta devine eroul din viața de zi cu zi pentru părinți. Astfel, My Hero Book este un proiect despre acești mici eroi, care pot deveni personaje de poveste.

Ce este, de fapt, My Hero Book?

My Hero Book este o lume a magiei și a cărților personalizate pentru copii. Adică o lume în care orice copil poate deveni protagonistul unei povești. O carte personalizată este un cadou original, care se va transforma într-o amintire dragă de-a lungul anilor.

Cu ce este diferită față de alte cărți pentru copii?

 ”Tărâmul Sectret al Mănușilor” este o poveste autentică, inspirată din fapte reale, o poveste în care se vor regăsi mulți copii și părinți. Totul începe cu dispariția misterioasă a mănușilor unui copilaș isteț și curajos. Eroul nostru își dă seama că este un mare mister la mijloc. Toți copiii pe care îi cunoaște au o problemă cu mănușile lor. Acestea dispar într-un mod enigmatic. Cum e posibil așa ceva? Unde sunt mănușile? Eroul nostru pornește într-o aventură de basm. Ce va descoperi, oare, în călătoria sa? Ajută-ne să completăm povestea! Tu alegi cine este personajul principal și unde se petrece acțiunea! Cum? Personalizează cartea!” – Cristina Clima, autor

            Această poveste este specială, deoarece nu are un personaj predefinit și nu are un loc exact unde se petrece acțiunea. Cartea poate fi personalizată cu numele copilului, localitatea și felul în care arată personajul principal. De exemplu, protagonistul poveștii ar putea fi Bianca – o fetiță blondă și zglobie, iar toată acțiunea să se petreacă în Cluj-Napoca.

            ”Tărâmul Secret al Mănușilor” este o minunată poveste de iarnă, citită pe nerăsuflate de către cei mici, deoarece firul acțiunii se construiește chiar în jurul lor.

Cine s-a ocupat de poveste și de ilustrații, care a fost procesul realizării cărții și cât a durat?

Povestea a fost scrisă de mine. Sunt copywriter și am o experiență de peste cinci ani în Comunicare & PR. În prezent, sunt co-fondator My Hero Book și manager la propria agenție de publicitate din Cluj-Napoca. 
Această poveste a fost inspirată din fapte reale. Mulți copilași se confruntă cu problema dispariției misterioase a lucrurilor, iar aceasta a fost o bună sursă de inspirație.

Desenele din carte au fost create de tânărul și talentatul designer Nechita Adrian-Ciprian. Întregul proces de realizare a cărții a durat în jur de cinci luni.

Lectura, indispensabilă pentru dezvoltarea copilului

Cât de important este pentru copii să aibă parte de lectură de calitate încă de la cele mai fragede vârste?

Lectura este indispensabilă pentru creșterea și dezvoltarea în armonie a copiilor. În acest context, în care tehnologia ne acaparează din ce în ce mai mult viața, copii sunt expuși la multe informații care îi obosesc și care nu au o influență neapărat pozitivă. Lectura de calitate rămâne un instrument excelent de dezvoltare și un exercițiu de imaginație. Tocmai de aceea, ne propunem prin cărțile personalizate să aducem conținut de calitate, în care să se regăsească atât părinții, cât și copiii.

Care a fost feedback-ul până acum?

Am primit un feedback extraordinar până acum! Atât de la părinți, cât și de la copii. Deja ni s-a cerut să livrăm peste hotare și am fost întrebați dacă putem traduce povestea în alte limbi.

Ne bucurăm mult pentru această susținere și deschidere din partea părinților. Suntem încrezători că această poveste va deveni îndrăgită de mii de copii nu doar din România, ci din întreaga lume.

Articolul precedentNorvegia. Un escroc român vinde rezultate false ale testului COVID-19: „O practică teribilă!”
Articolul următorAvarie majoră, Constanța rămâne fără apă caldă și căldură