Acasă Diaspora Trupul copilului român mort la Caserta, adus în România cu ajutorul vecinilor...

Trupul copilului român mort la Caserta, adus în România cu ajutorul vecinilor italieni

695
0
Timp de lectura: < 1 minut


Tragedie greu de imaginat într-o familie de români stabilită în localitatea Caserta (regiunea Campania). Mario, băiețelul care nu avea încă 4 ani împliniți, și-a pierdut viața după ce a căzut de la balconul casei în care locuia. 

Trupul neînsuflețit al micuțului a plecat spre România, iar repatrierea a fost posibilă cu ajutorul primăriei din localitate și al strângerii de fonduri inițiată de vecini, relatează publicația belvederenews.net.

Povestea tristă a românilor a stârnit multă compasiune în oraș, iar vecinii din blocul de pe via Roma nr. 43, unde familia locuiește, au organizat o strângere de fonduri destinată îndeplinirii dorinței celor doi părinți disperați. Chiar și primăria din localitate s-a implicat și a contribuit la cheltuielile ultimei călătorii pe care Mario o va face spre locul de veci.

Joi, 30 aprilie, trupul neînsuflețit a plecat spre România. Pe sicriul alb al copilului a fost lipită o fotografie cu chipul său și cu mesajul: “Dacă într-o zi gândindu-te la mine îți va cădea o lacrimă, să nu ți-o ștergi, va fi mângâierea mea pentru tine.”

Ce s-a întâmplat pe 06 aprilie

Conform celor constatate de polițiștii din Caserta, băiatul ar fi căzut după ce s-a urcat pe o masă, pe care obișnuia să deseneze, care se afla lângă fereastră. Într-un moment de neatenție, micuțul s-a sprijinit de geam, s-a dezechilibrat și a căzut în gol.

Medicii sosiți la fața locului l-au readus pe micuț la viață și l-au dus de urgență la spitalul din Caserta, unde medicii l-au intubat; deși era în stare gravă, prognosticul părea favorabil. Micuțul suferise o fractură la braț, dar în urm investigațiilor s-au găsit numeroase fracturi interne, inclusiv una de craniu.

În timpul nopții, starea copilului s-a deteriorat rapid iar micuțul a pierdut lupta cu moartea, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață.

Articolul precedentCât pe lună un poliţist local din Cluj. Cel mai ”slab” plătit câștigă mai bine ca majoritatea clujenilor
Articolul următorKovesi, după decizia CEDO: “Dacă ceream bani, tot românii ar fi PLĂTIT”