Acasă FEATURED VACCINARE COVID-19. Poate duce vaccinul la o dezechilibrare a diabetului? Se pot...

VACCINARE COVID-19. Poate duce vaccinul la o dezechilibrare a diabetului? Se pot vaccina persoanele dezechilibrate glicemic?

153
0
vaccinare-covid-19.-poate-duce-vaccinul-la-o-dezechilibrare-a-diabetului?-se-pot-vaccina-persoanele-dezechilibrate-glicemic?
Timp de lectura: < 1 minut

VACCINARE COVID-19. În ce condiții se pot vaccina persoanele cu diabetEMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:


Link:

Infecția cu virusul SARS COV-2 poate să ducă la creșterea valorilor glicemiilor. În schimb, vaccinarea NU duce la creșterea glicemiilor. Nu are niciun impact asupra controlului glicemic al pacientului.

Persoanele cu stare dezechilibrată, în afara urgențelor metabolice, în afara decompensărilor severe, care ar putea să necesite internare, DA, pot să fie vaccinate.

Acest dezechilibru al valorilor glicemice nu reprezintă contraindicație pentru vaccinare, cu excepția situației în care este un dezechilibru sever, însoțit de o complicație acută a diabetului zaharat.

Articolul precedentTulpina britanică a coronavirusului, greu de depistat la teste. În România, doar trei laboratoare le pot face
Articolul următorAlexandru Rafila, despre imunizarea populației într-un procent de 70%: „În România ar trebui să fie vaccinate zilnic aproximativ 100.000 de persoane”