Acasă Eveniment Vaccinul anti-Covid-19 produs de Moderna a fost autorizat de SUA. Guvernul american...

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Moderna a fost autorizat de SUA. Guvernul american va cumpara 200 de milioane de doze

145
0
vaccinul-anti-covid-19-produs-de-moderna-a-fost-autorizat-de-sua.-guvernul-american-va-cumpara-200-de-milioane-de-doze
Timp de lectura: 2 minute

Vaccinul impotriva coronavirusului al companiei americane in domeniul biotehnologiei Moderna a fost autorizat de Agentia americana a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA).Astfel, vaccinul Moderna a devenit al doilea vaccin autorizat intr-o tara occidentala, dupa cel al aliantei americano-germane Pfizer/BioNtech.

La fel ca vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna nu este recomandat persoanelor susceptibile sa faca reactii alergice.

Cat de sigur este vaccinul anti-COVID: “Ce folosim noi, va folosi toata Europa. Eu ma vaccinez”

Cele doua vaccinuri au la baza o noua tehnologie, a ARN-ului mesager, si s-au observat reactii alergice atat la doua persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer in Regatul Unit, cat si la doua persoane vaccinate in Statele Unite.

Moderna, o tanara societate in domeniul biotehnologiei cu sediul in Massachusetts, a depus aceasta cerere de autorizare de urgenta in urma cu doar doua saptamani si jumatate.

Numarul centrelor de vaccinare, actualizat in functie de nevoile identificate. Autoritatile precizeaza cate centre vor fi pentru medici si restul populatiei

Ea a inceput sa lucreze la vaccinul sau inca din ianuarie, in colaborare cu Institutele Nationale americane de Sanatate (NIH) si a primit, pentru a face acest lucru, o sustinere in valoare de 2,5 miliarde de dolari din fonduri publice.

Guvernul american a preachizitionat 200 de milioane de doze din vaccinul Moderna si 100 de milioane din vaccinul Pfizer.

Primele 25.000 de doze din vaccinul produs de Pfizer au ajuns in Irlanda de Nord

Vaccinul Moderna este mai usor de depozitat si de transportat decat vaccinul Pfizer-BioNTech, care se pastreaza la o temperatura de -70 grade C pana la -80 grade C.

Autoritatile sanitare americane estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, in Statele Unite urmeaza sa fie folosite 40 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech si Moderna la vaccinarea a 20 de milioane de oameni.

Citeste si:

UE va achizitiona 80 de milioane de doze suplimentare din vaccinul Moderna

Comisia Europeana, contract cu CureVac pentru o achizitie de 225 de milioane de doze de vaccin impotriva COVID-19


Articolul precedentLucian Bode: România va beneficia de 1000 de km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare în următorii 4 ani
Articolul următorSUA autorizează și vaccinul anti-Covid produs de Moderna. Câți americani vor fi vaccinați luna aceasta