Acasă Economie Vânzătorul de mici din Cojocna Maxim Andrei, și profesoara de la Colegiul...

Vânzătorul de mici din Cojocna Maxim Andrei, și profesoara de la Colegiul George Coșbuc, Boca Ioana-Liana-Aurora, cercetați pentru fals și uz de fals

1958
0
Plangeri penale pentru Maxim Andrei si Boca Ioana-Liana-Aurorara.jpeg
Plangeri penale pentru Maxim Andrei si Boca Ioana-Liana-Aurora
Timp de lectura: 3 minute

În cursul zilei de luni, 18 decembrie 2023, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, o sesizare penală prin procurorii sunt informați cu privire la două infracțiunii care ar fi avut loc tocmai în sala de judecată a Curții de Apel Cluj, în cadrul ședinței de la ora 9:00.

Cauza pe rol era validarea unui consilier județean supleant, Maxim Andrei, care susținea că validarea trebuie făcută, de vreme ce îndeplinește toate condițiile, inclusiv condiția de a fi membru al partidului pe lista căruia a fost ales în 2020, în acest caz Partidul Mișcarea Populară.

Conform cerințelor Codului administrativ calitatea de membru al partidului se confirmă în scris de „conducerea acestuia”. Problema a survenit în momentul în care, pentru a dovedi instanței că este încă membru al PMP, deși fusese exclus din partid, Maxim Andrei a prezentat o adeverință în fața Curții de Apel Cluj, adeverință semnată chiar de el și pe care a semnat-o în calitate de președinte al PMP Cluj.

Asta deși, în dosarul nr. 3909/117/2023, instanța Tribunalului Cluj i-a anulat  presupusa calitatea de președinte al PMP Cluj. Sentința din dosarul nr. 3909/117/2023 pronunțată de Tribunalul Cluj şi prin care Maxim Andrei și-a pierdut această calitate, deși nu este definitivă, are autoritate de lucru judecat provizorie. Cu alte cuvinte, la data semnării de Maxim Andrei, 18.12.2023, a adresei prezentate în fața Curții de Apel, el nu avea calitatea de președinte al PMP Cluj și, în consecință, nu reprezenta „concederea partidului” pentru a-și putea valida propria calitate de membru PMP.

Maxim Andrei, vanzatorul de mici din Cojocna
Maxim Andrei, vanzatorul de mici din Cojocna

Mai mult de atât, pentru a reuși să convingă Curtea de Apel Cluj în ceea ce privește faptul că este încă membru al PMP, Maxim Andrei a prezentat încă un înscris în original semnat de o profesoară, Boca Ioana-Liana-Aurora de la Colegiul Coșbuc, care a semnat în calitate de Secretar General al PMP Cluj că Maxim Andrei este membru PMP. Însă, în ceea ce o privește pe doamna Boaca Ioana-Liana -Aurora, din informațiile obținute de la PSD Cluj, aceasta este membru al organizație municipale PSD Cluj-Napoca, organizație la ale cărei ședințe participă în mod activ.

Prezent la termenul de luni avocatul Partidul Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj cu privire la cele două înscrisuri depuse în fals de Maxim Andrei, respectiv cu privire la înscrisul semnat de doamna Boca Ioana Liana Aurora și cel semnat de Maxim Andrei pentru sine, a cerut înscrierea în fals întrucât avea dovezi clare că Boca Ioana-Liana-Aurora este membru PSD și, în consecință, nu putea să semneze nici un fel de act pentru PMP.

Pentru a fi siguri că nu sesizează procurorii fără o bază legală, magistrații Curții de Apel Cluj l-au întrebat pe intimatul Maxim Andrei dacă înțelege foarte bine și clar să se folosească de ambele înscrisuri depuse la dosar. Deși ar fi ezitat la început și probabil mânat de setea de a fi consilier județean cu orice preț, acesta a afirmat că se folosește de ambele înscrisuri în fața Curții de Apel Cluj. 

Astfel, instanța, în temeiul art. 305 C.pr.civ., a redactat un proces verbal iar înscrisul cu privire la care s-a făcut înscrierea în fals, prin care se adeverește că Maxim Andrei figurează̆ în baza de date a Partidului Mișcarea Populară filiala Cluj, emis la data de 18.12.2023 semnată de secretar general PMP Boca Ioana Liana Aurora, a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Noul consilier județean Maxim Andrei, ajuns în această funcție, probabil, prin uz de fals, lucru pe care îl vor cerceta procurorii clujeni, nu s-a remarcat cu absolut nimic din punct de vedere profesional. CV-ul lui este complet necunoscut. Singurul aspect profesional ieșit la iveală despre el, este faptul că a fost șofer de camion și administrator de S.C. A&RA COOK FOR YOU S.R.L. prin care a comercializat mici în comuna Cojocna, în incinta ștrandului prin firma lui falimentară.

Conform  primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur Maxim Andrei a fost chiriaș pe la bai, a fost rău platnic, a făcut mereu scandal și că este un ”aventurier” și un ”rupt în cur”.

Articolul precedentCe a făcut un tânăr brașovean, după ce a găsit un portofel plin cu bani?
Articolul următorHai că se poate și la noi: Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii, inaugurat cu 8 luni înainte de termen