Acasă Eveniment Vițică SFÂȘIATĂ de URS în Feleacu. Oamenii se tem pentru propria siguranță

Vițică SFÂȘIATĂ de URS în Feleacu. Oamenii se tem pentru propria siguranță

398
0
Vitica rupta de urs la Feleacu
Vitica rupta de urs la Feleacu
Timp de lectura: 2 minute


În comuna Feleacu, județul Cluj, foarte aproape de municipiul Cluj-Napoca, s-a raportat prezența unui urs. Acest animal sălbatic a cauzat deja primele daune, deoarece a atacat o vițică care aparținea unui localnic. Incidentul s-a petrecut în apropierea bazei pârtiei de schi din comună.

Potrivit Gazeta de Cluj, localnicii se tem că ursul ar putea să-i atace oricând, dacă autoritățile nu vor lua măsuri concrete.

UPDATE

Sursa citată a solicitat reprezentanților Primăriei Feleacu să comunice de câte ori a fost semnalată prezența urșilor în ultima perioadă, ce pagube au fost înregistrate și dacă a fost covocată comisia de evaluare a pagubelor în aceste situații.

„Prima prezenta a fost sesizata in data de 02.06.2023, orele 11.30 – 12.00, la marginea localitatii Feleacu, pe pasunea din apropierea casei cu numarul 702. A doua prezenta a fost in data de 19.06.2023, in zona padurii Faget spre casele Micesti. In ambele situatii a fost vazut cate un singur urs.

Vitica sfasiata in Feleacu

Au fost inregistrate pagube, in prima situatie cand ursul a sfartecat si omorat o vitea din rasa baltata Romaneasca. A fost urmata procedura pentru astfel de situatii, a fost convocata comisia si s-a intocmit dosarul de daune cu procesul verbal privind constatarea si evaluarea pagubelor produse animalelor domestice, de catre exemplare din specii de fauna de interes cinegetic si stabilirea raspunderii civile si a despagubirii, cu nr. 12961 / 07.06.2023. la a doua aparitie nu s-au semnalat pagube.

Comisia de evaluare, deplasare si pregatirea dosarului a fost convocata in data 06.06.2023 si a fost compusa din: Mascas Mariana, viceprimar Feleacu, reprezentanti ai DAJ Cluj, reprezentanti ai APM Cluj si reprezentantul fondului cinegetic din zona unde a avut loc evenimentul.
Suma la care a fost evaluata paguba a fost de 7.500 lei, exemplarul fiind unul selectionat. Inca nu s-a dat decizia de despagubire.”, a transmis viceprimarul Comunei Feleacu, Mariana Mascaș.

Articolul precedentDeplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, în comuna Viișoara
Articolul următorCele mai fastuoase porturi populare din România – prezentate la Târgu Mureş