Acasă FEATURED Voci din comunitatea europeană și americană cer eliberarea IMEDIATĂ a opozantului rus...

Voci din comunitatea europeană și americană cer eliberarea IMEDIATĂ a opozantului rus Alexei Navalnîi

68
0
voci-din-comunitatea-europeana-si-americana-cer-eliberarea-imediata-a-opozantului-rus-alexei-navalnii

Jake Sullivan, viitorul consilier pentru securitate naţională al noului preşedinte american Joe Biden a reacționat pe Twitter, unde a scris că Alexei Navalnîi  „trebuie eliberat imediat”.

„Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere. Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită”.

Secretarul de stat în funcție al SUA, Mike Pompeo, a cerut într-o declarație făcută duminică „eliberarea imediată și necondiționată” a lui Alexei Navalnîi.

Pompeo a declarat că Statele Unite au urmărit detenția lui Navalnîi cu „îngrijorare gravă”, numind-o „cea mai recentă dintr-o serie de încercări de a-i reduce la tăcere pe Navalnîi și alte figuri ale opoziției și voci independente care critică autoritățile rusești”.

NU au lipsit nici reacțiile de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut și el, tot pe Twitter, autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi.

”Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă”.