Acasă Sănătate 12 sfaturi care te vor ajuta să slăbești sănătos

12 sfaturi care te vor ajuta să slăbești sănătos

945
3
Cum să slăbești sănătos
Timp de lectura: 2 minute

Cum să slăbești sănătos. Celebra instituție engleză NHS (Serviciul Național de Sănătate) oferă următoarele 12 sfaturi despre cum să slăbești sănătos și eficient, indiferent de vârstă sau greutate.

1. Nu sări peste micul dejun ca să slăbești sănătos

Săritul peste micul dejun nu te va ajuta să slăbești repede. Ați putea pierde nutrienții esențiali și ați putea ajunge să gustați mai mult pe tot parcursul zilei, deoarece vă este foame.

2. Consumă mese obișnuite ca să slăbești sănătos

A mânca în mod regulat în timpul zilei ajută la arderea caloriilor într-un ritm mai rapid. De asemenea, reduce tentația de a gusta alimente bogate în grăsimi și zahăr.

3. Mănâncă multe fructe și legume

Fructele și legumele sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în fibre – 3 ingrediente esențiale pentru pierderea în greutate cu succes. De asemenea, conțin o mulțime de vitamine și minerale.

Cum să slăbești sănătos

4. Fii mai activ ca să slăbești sănătos

A fi activ este esențial pentru a pierde în greutate și o menține. Pe lângă faptul că oferă multe beneficii pentru sănătate, exercițiile fizice pot ajuta la arderea excesului de calorii pe care nu le puteți pierde doar prin dietă.

Găsiți o activitate care vă place și puteți să vă încadrați în rutina dumneavoastră.

5. Bea multă apă

Oamenii confundă uneori setea cu foamea. Puteți ajunge să consumați mai multe calorii atunci când un pahar de apă este cu adevărat ceea ce aveți nevoie.

6. Consumă alimente bogate în fibre ca să slăbești sănătos

Alimentele care conțin multe fibre vă pot ajuta să vă simțiți plin, ceea ce este perfect pentru a pierde în greutate. Fibrele se găsesc numai în alimentele din plante, cum ar fi fructele și legumele, ovăzul, pâinea integrală, orezul brun și pastele, precum și fasolea, mazărea și linte.

Cum să slăbești sănătos

7. Citiți etichetele alimentelor

Știind cum să citiți etichetele alimentelor vă poate ajuta să alegeți opțiuni mai sănătoase. Folosiți informațiile despre calorii pentru a afla cum se încadrează un anumit aliment în cantitatea zilnică de calorii din planul de slăbire ca să slăbești sănătos.

8. Folosiți o farfurie mai mică

Folosirea unor farfurii mai mici vă poate ajuta să mâncați porții mai mici. Folosind farfurii și boluri mai mici, s-ar putea să te poți obișnui treptat să mănânci porții mai mici fără să-ți fie foame. Durează aproximativ 20 de minute până când stomacul îi spune creierului că este plin, așa că mănâncă încet și încetează să mănânci înainte să te simți plin.

9. Nu vă interziceți alimentele care vă plac

Nu interzice alimentele din planul tău de slăbire, în special cele care îți plac. Interzicerea alimentelor vă va face doar să vă poftiți mai mult. Nu există niciun motiv pentru care nu vă puteți bucura de tratamentul ocazional, atâta timp cât rămâneți în cantitatea zilnică de calorii.

Cum să slăbești sănătos

10. Nu depozitați alimente nedorite

Pentru a evita tentația, nu depozitați acasă mâncarea tip junk food – cum ar fi ciocolată, biscuiți, chipsuri și băuturi dulci carbogazoase – acasă. În schimb, optează pentru gustări sănătoase, precum fructe, prăjituri de orez nesărate, prăjituri de ovăz, popcorn nesărat sau neîndulcit și suc de fructe.

11. Reduceți alcoolul

Un pahar standard de vin poate conține la fel de multe calorii ca o bucată de ciocolată. În timp, a bea prea mult poate contribui cu ușurință la creșterea în greutate.

12. Planificați-vă mesele

Încercați să vă planificați micul dejun, prânzul, cina și gustările pentru săptămână, asigurându-vă că respectați norma de calorii. S-ar putea să vă fie de ajutor să faceți o listă de cumpărături săptămânală.

CITEȘTE ȘI:

Varza: beneficii pentru sănătate. De ce trebuie să consumăm varză?

Articolul precedentUn deputat USR-PLUS readuce in discutie demolarea zidului din jurul Casei Poporului: “In curand vom conduce Parlamentul Romaniei”
Articolul următor#NoiFacemUnSpital – Spitalul de Copii construit din donatii. Companiile pot redirectiona 20% din impozit pana la finalul anului pentru a sustine acest proiect de tara