Acasă Politică Un deputat USR-PLUS readuce in discutie demolarea zidului din jurul Casei Poporului:...

Un deputat USR-PLUS readuce in discutie demolarea zidului din jurul Casei Poporului: “In curand vom conduce Parlamentul Romaniei”

859
0
un-deputat-usr-plus-readuce-in-discutie-demolarea-zidului-din-jurul-casei-poporului:-“in-curand-vom-conduce-parlamentul-romaniei”
Timp de lectura: 2 minute

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a readus, marti seara, in spatiul public, ideea demolarii zidului de beton care inconjoara cladirea Palatului Parlamentului. Initiativa a fost dezbatuta timp de peste un deceniu si s-a lovit de problema asigurarii securitatii cladirii si a fondurilor necesare reamenajarii.“In curand vom conduce Parlamentul Romaniei. E o chestiune de zile. Nu de persoane. Printre primele lucruri pe care va trebui sa le facem este sa eliminam acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru ca acest spatiu si aceasta institutie trebuie redate poporului. Nu demnitarilor tantosi cu bolile de lux.,” scrie Bulai, pe Facebook.

Demolarea zidului de beton din jurul Parlamentului si tranformarea peluzei intr-o zona de relaxare si punct de atractie turistica a fost dezbatuta de clasa politica inca din anul 2007. Problema securitatii Parlamentului si cea a fondurilor necesare lucrarii de demolare si reamenajare a spatiului au fost principalele bariere in calea demolarii gardului.

Fostul premier Adrian Nastase (PSD), fostul ministru Elena Udrea (PD-L), trei fosti presedinti ai Camerei Deputatilor – Roberta Anastase (PD-L), Bogdan Olteanu (PNL) si Valeriu Zgonea (PSD) – si fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana (PSD), se numara printre cei care s-au implicat in dezbaterile pe acest subiect, relateaza Digi 24.

Postarea lui Iulian Bulai

Construim o tara. Eliminam un zid.

Ultima zi de activitate in parlament din acesti 4 ani. Ultimul plen. Au fost 4 ani frumosi si grei. Ani de maturizare politica. Cu multe multe provocari si realizari.

In curand vom conduce Parlamentul Romaniei. E o chestiune de zile. Nu de persoane.

Printre primele lucruri pe care va trebui sa le facem este sa eliminam acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru ca acest spatiu si aceasta institutie trebuie redate poporului. Nu demnitarilor tantosi cu bolile de lux.

Ca sa isi asume aceasta institutie, romanii trebuie sa fie mult mai aproape de decidentii politici.

Aceasta zid trebuie sa dispara. Trebuie sa facem aici un parc urias unde romanii sa vina la picnic si unde sa vorbeasca direct cu parlamentarii. Asa cum este peste tot in lumea civilizata.

Disparitia acestui zid intutil va fi un pas determinant in a lasa in spate trecutul comunist, cu toate metehnele lui si elimina distantarea incorecta intre politicieni si cetateni.

Abia astept sa construim aici cel mai mare parc urban din tara: Uranus-Parlament.

Cosmina Goagea&co si Shere Marinescu&co au deja cele mai bune planuri pentru acest proiect.


Articolul precedentCutremur de 6,2 grade, în Filipine. Autoritățile, în stare de alertă maximă
Articolul următor12 sfaturi care te vor ajuta să slăbești sănătos