Acasă Eveniment Accident aviatic la Cluj: Pneurile unui avion au explodat la aterizare. La...

Accident aviatic la Cluj: Pneurile unui avion au explodat la aterizare. La bord se aflau 113 persoane

138
0
Probleme la aterizare pentru un avion care venea din Gurghada
Probleme la aterizare pentru un avion care venea din Gurghada
Timp de lectura: < 1 minut

Accident aviatic la Cluj, la un pas de dramă: Mai multe autospeciale de pompieri au interenit în cursul serii de vineri, 15 octombrie, la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, după ce pneurile unei aeronave care ateriza au explodat la contactul cu solul, evitând astfel un accident aviatic de proporții.

Potrivit aeroportului, este vorba despre o aeronava Boeing 737, aparținând companiei Fly Egypt, care revenea de pe aeroportul din Hurghada.

“Vineri, 15octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada – Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc. 

Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.  

Patru autospeciale au intervenit in forta

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări.”, arată reprezentanții Aeroportului Cluj-Napoca.

Articolul precedentOPINIE: Cum au ratat Patriarhul Daniel și Preafericitul Iohannis să discute ca oamenii, ca să moară mai puțini români
Articolul următorMobila Modena, o poveste de succes. „Vraja Mobilei” se mulează și pe viitor după gusturile clujenilor