Acasă Auto Adio încărcare gratuită! Primăria Cluj vrea bani de la posesorii de mașini...

Adio încărcare gratuită! Primăria Cluj vrea bani de la posesorii de mașini electrice

118
0
Primaria vrea bani de la posesorii de electrice
Primaria vrea bani de la posesorii de electrice
Timp de lectura: < 1 minut

Primăria Cluj-Napoca pare să se fi săturat să suporte costurile de încărcare a mașinilor electrice ale clujenilor de dragul politicilor verzi și se arată hotărâtă să taxeze posesorii de astfel de mașini.

Politicile verzi sunt extrem de costisitoare, arată Serviciu Public pentru administrarea parcărilor al Primăriei Cluj, care propune ca proprietarii de mașini electrice din oraș să plătească încărcarea mașinilor electrice la stațiile publice, transmite Actual de Cluj.

Dacă în 2019 în Cluj erau două stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare care au generat costuri de peste 1 milion de lei în 2022.

Astfel, administrația a pus în consultare publică un proiect de hotărâre pentru modificarea prevederilor legale în vigoare, în așa fel încât proprietarii de mașini electrice să plătească serviciile de încărcare de la stațiile publice din Cluj-Napoca. Etapa consultării publice are loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie 2023 timp în care oricine poate face observații cu privire la propunere. După etapa de consultare, proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local pentru votul de intrare în vigoare.

Articolul precedentCeai pentru tuse: Ce ceai este bun pentru tuse, răceală și gripă
Articolul următorVlăduța Lupău, acuzată de escrocherii cu ajutoarele din pandemie. Cum a scăpat de dosar penal