Acasă Diaspora Administrația Trump nu permite ambasadelor americane să arboreze „steagul gay”

Administrația Trump nu permite ambasadelor americane să arboreze „steagul gay”

205
1
Timp de lectura: < 1 minut

Administrația Trump a respins solicitările a cel puțin patru ambasade ale Statelor Unite pentru a arbora steagul curcubeu pe clădirile ambasadelor în luna iunie.

Ambasadelor americane din Israel, Germania, Brazilia și Letonia le-a fost respinsă abilitatea de a arbora steagul luna aceasta, fiind luna dedicată lgbt, potrivit declarațiilor a trei diplomați americani.

Am cerut un punct de vedere Departamentul de Stat.

Conform regulamentului agenției, ambasadele trebuie să obțină permisiunea de la Washington pentru a arbora steagul. Dar diplomații americani au declarat că în acest an li s-a transmis în mod expres că aceste cereri trebuie aprobate specific. Însă nu s-au acordat aprobări. Ambasadelor li se permite să afișeze steagul în altă parte pe teritoriul ambasadei, inclusiv în interiorul și pe zidurile externe.

Politica lui Trump reprezintă o schimbare majoră față de administrația Obama, când guvernul a acordat permisiunea fără reținere tuturor ambasadelor din străinătate să arboreze steagul curcubeu.

„Întotdeauna s-a permis asta”, a declarat o sursă. Dar anul acesta, „s-a trimis un email de la Departamentul de Stat în care se spunea nu, nu se aprobă”, arată tribuna.us

Articolul precedentSUA: Și-a păstrat bunica moartă 15 ani în congelator, ca să-i ia pensia
Articolul următorAccident spectaculos la Sibiu: A ajuns cu mașina în mlaștină