Acasă Administrație Alertă de Coronavirus într-o comună din Cluj! Poștaș care a vizitat sute...

Alertă de Coronavirus într-o comună din Cluj! Poștaș care a vizitat sute de case, depistat pozitiv

804
0
Timp de lectura: 2 minute

Un agent poștal din comuna clujeană Tritenii de Jos a fost depistat pozitiv cu Coronavirus, anuntul fiind facut de catre primarul comunei. Vizati sunt locuitorii din satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni, care au avut șanse de a intra în contact cu factorul poștal. Potrivit primarului, până în acest moment au fost identificate 250 de gospodării cu care a interacționat factorul poștal, respectiv primul caz de infecție cu noul coronavirus din comuna Tritenii de Jos.

”La nivelul comunității noastre a fost identificat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni.

Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, începând de astăzi, însă încă de miercuri, 15 aprilie 2020, se afla în izolare la domiciliu.

La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.

Respectivii cetățeni, care au interacționat cu factorul poștal, au fost incluși în baza de date a Direcției de Sănătate Publică și vor fi apelați telefonic de reprezentanții DSP Cluj, pentru a fi îndemnați să rămână la domiciliu sau pentru alte formalități.

Îi rugăm pe toți cetățenii comunei noastre care au interacționat cu factorul poștal identificat cu Covid-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni.

Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol ÎNTREAGA COMUNITATE!

Dacă manifestați simptome ale unei infecții respiratorii acute (febră, dureri în gât, dureri musculare, tuse) să sunați, de urgență, la medicul de familie sau la 112.

Păstrați distanțarea socială și nu stați la distanțe mai mici de 1,5 metri față de vecini sau alți cetățeni!

PROTEJAȚI-VĂ!

Pentru orice întrebări legate de infecția cu Covid-19, vă rugăm să apelați următoarele numere de telefon:

0800 800 358 – tel verde Covid-19
0364 430 030 – telefon pus la dispoziția dumneavoastră de către Prefectura Cluj”, a transmis, Valer Sașa, primarul comunei Tritenii de Jos, prin intermediul unui comunicat de presă.

Articolul precedentArest preventiv pentru atacatorii polițiștilor din Hunedoara
Articolul următorFaptă bună de Paște: Femeie care a sunat la 112 anunţând că nu are ce mânca, ajutată de poliţişti