Acasă Ultima Oră Alertă în Europa – Mai multe țări ÎNCHID legăturile aeriene și feroviare...

Alertă în Europa – Mai multe țări ÎNCHID legăturile aeriene și feroviare cu Marea Britanie din cauza creșterii infectărilor cu noua tulpină coronavirus. Ce va face România

123
0
alerta-in-europa-–-mai-multe-tari-inchid-legaturile-aeriene-si-feroviare-cu-marea-britanie-din-cauza-cresterii-infectarilor-cu-noua-tulpina-coronavirus.-ce-va-face-romania
Timp de lectura: 2 minute

 

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

În acest moment, zborurile între Marea Britanie și Italia nu au fost restricționate. Mai multe curse vor ajunge duminică în Lombardia, alte 8 în Lazio și 4 în Veneto.

Deocamdată România nu a inclus Marea Britanie printre statele cu risc epidemiologic COVID-19. Potrivit ultimei actualizări a României a listei țărilor din zona galbenă, Marea Britanie nu a fost inclusă.

Citește și LISTA pentru zona GALBENĂ, actualizată la 37 de țări. Cei care vin din Italia NU mai stau în carantină. Măsuri pentru bolnavii de COVID-19

„Marea Britanie a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutații a virusului. Guvernul are datoria de a-și proteja cetățenii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna dispoziția de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie”, a anunțat ministrul de externe italian, Luigi di Maio, conform Corriere della Sera, citat de stiridiaspora.ro.

Măsura autorităților olandeze – în vigoare de duminică până pe cel puțin 1 ianuarie – a fost luată după ce autoritățile au confirmat că au izolat cel puțin un caz din aceeași tulpină COVID-19 pe teritoriul Olandei, care a determinat o parte din Marea Britanie să revină la restricții severe.

Belgia decis și blocarea transferurilor feroviare care sosesc din Marea Britanie prin Franța. 

După decizia Olandei, Belgiei , Italiei, și Germania se pregătește să suspende zborurile din Regatul Unit și Africa de Sud, potrivit Reuters. 

Și Franța se pregătește de blocarea trenurilor și a avioanelor dinspre Regatul Unit.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Marea Britanie a impus de astăzi restricții dure în capitală și sud-estul Regatului din cauza trnasmiterii rapide a noului tip de coronavirus.

Articolul precedentSenatoarea Diana Sosoaca (AUR), scenariu halucinant: “Se pregateste infectarea si internarea mea cu forta”
Articolul următorFlorin Citu, despre negocierile dintre PNL, USR-PLUS si UDMR: Speram sa semnam astazi acordul de formare a coalitiei de guvernare